Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дарение от 195 таблета получиха видински училища в навечерието на 24 май

24.05.2022

Дарение от 195 таблета получиха видински училища в навечерието на 24 майУстройствата за онлайн обучение бяха дарени от софтуерната компания Amusnet Interactive на общо 9 училища в Община Видин. Събитието във връзка с връчването им се проведе в залата на Общинския съвет. На него присъстваха кметът на Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова, Лилия Чаталбашева, директор „Маркетинг и комуникации“ и Огнян Леков – маркетинг мениджър в компанията, както и директорите на училищата.

Д-р Ценков изказа удовлетворението си, че дарението се прави в навечерието на най-светлия български празник 24 май. Той благодари на представителите на Amusnet Interactive за подаръка, който правят на видинските училища, като отбеляза, че таблетите ще бъдат много полезни при необходимост от дистанционно обучение. От своя страна Лилия Чаталбашева също изрази радостта си, че дарението стига до образователните институции в град Видин в навечерието на техния празник. „Видин е център с дългогодишна история и устойчиви традиции в образованието не само в Северозападния регион, но и в България. За нас наистина е чест да направим това дарение точно във Вашия град.

Надяваме се, че с този жест ще улесним както учителите, така и учениците в образователния процес. Ние дълбоко вярваме, че прогресът, развитието няма как да се случат в днешно време без високо технологични решения и устройства. Много благодарим на г-н Ценков и г-жа Борисова за съдействието това дарение да се случи“ – каза Чаталбашева.

След приветствените думи бяха подписани договорите за дарение. Директорите на 9-те училища (8 в град Видин и 1 в град Дунавци), получиха предназначените за тях таблети, като също благодариха за чудесния подарък в навечерието на празника на българската просвета и култура.

Източник: http://www.focus-news.net

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova