Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Абитуриенти от Пловдив помагат на деца в нужда

Автор: plovdiv.topnovini.bg | 16.05.2018

Абитуриенти от Пловдив помагат на деца в нужда Вместо да си купят скъпи тоалети, цял клас ученици, които завършват Английската гимназия в Пловдив, заедно с техни преподаватели решиха да дарят средства на три деца в нужда, разказа БНТ.

Две от момчетата от дом се нуждаят от обучение по английски език, а третото дете, страдащо от прогресивна мускулна дистрофия, ще бъде подпомогнато със средства за присаждане на стволови клетки.

На тържествената церемония по изпращането, учениците от 12-ти „В" клас няма да бъдат облечени в официални тоалети. Те се отказват от суетата на празника и събират около 2000 лева, които ще бъдат дарени.

"Смисълът на абитуриентския бал и изпращането не мисля, че тази показност и суета, която сме свикнали да виждаме, а по-скоро да бъдем запомнени с нещо хубаво и да направим нещо добро", споделя абитуриентът Вилиян Попов.

"Решихме, че е излишно. Няма нужда да се показваме по някакъв начин. По-добре да подкрепим нещо, в което всички вярваме и избрахме три каузи, които сами открихме, сами проучихме", казва дванайсетокласничката Гергана Кралева.

Със средства за лечение и посещение в софийски музей ще бъде подпомогнат 13-годишният Радослав от село Милево, който страда от мускулна дистрофия. Други двама отличници от Центъра за настаняване от семеен тип „Майка Тереза" в Пловдив ще получат едногодишно обучение по английски език в езикови школи.

"Пълни адмирации от целия екип и от децата и благодарности. Малко са тези, които влагат средства в образованието и обучението на децата, а това е много важно за тях и за тяхната интеграция", казва социалният работник в Центъра за настаняване от семеен тип „Майка Тереза"-Пловдив Михаил Каравасилев.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova