Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Атлети организират благотворително бягане за Дани във Варна!

Автор: petel.bg | 17.04.2019

Атлети организират благотворително бягане за Дани във Варна! „Един за всички, всички за Дани!“ . Toва е посланието на голямо благотворително бягане, което организират на 20-ти април (събота) във Варна група млади хора, обединени в приятелство и посветени на спорта. Над 15 са организациите от неправителствения сектор и бизнеса, които към този момент заявяват своята подкрепа за събитието.

Всички заедно искат да помогнат на двегодишния Дани да се включи в нова рехабилитационна програма в чуждестранна клиника. Канят всеки друг, който може да помогне и обича бягането.

Йордан Веселинов Ганчев се ражда през февруари 2017-та година в Добрич с тегло 1080 г. Десет месеца по-късно лекарите му поставят диагнозата детска церебрална парализа (ДЦП). Така още от мъничък Дани води голяма битка. През последната година след диагнозата, а и преди това, на Дани е провеждана рехабилитация в България. Междувременно семейството на момченцето научава за нова рехабилитационна програма в турска клиника. Сумата от 2400 евро месечно, необходима за рехабилитацията в

„Рибем“, е непосилна за младото семейство.
В 9:30 на 20.04.2019 г., на входа на Морската градина във Варна, ще бъде даден старт на различни лекоатлетически надпревари: масов старт 5 км; бягане за малки спортисти; демонстрация на зумба; табата; тренировка за деца; 9-часов крос, отворен за всички, които желаят да изпитат силите си и да проведат дневния си крос като дарителска подкрепа за Дани.

Андрей Трайков е рехабилитатор от Варна, който променя живота си и възстановява своето здраве чрез бягане. Не случайно в спорта открива сърцето на благотворителната инициатива за Дани. В началото на пролетта той и негови приятели започват организацията на лекоатлетическо събитие. Подкрепят ги от iRun.bg, които влизат в организационния екип.

„Желанието ни е да превърнем 20-ти април в спортен празник и чрез идеята за повече движение да съберем средства, с които да подпомогнем семейството на Дани в осигуряване на дългосрочна рехабилитационна програма. Дани е още толкова малък, а вече се бори с трудностите в живота... И ако сега това момченце ни дава от своята енергия в детската си усмивка, която носи, и чистотата на своето сърце, защо ние да не вложим енергия, за да му осигурим живот без трудни препятствия“, споделя Андрей.

Програмата на маратона:
09:30 ч. Начало на 5 км парково бягане с iRun.bg – старт от Слънчевия часовник.
10:30 ч. Начало на 9-часово бягане със старт от „Раковината“ с Андрей Трайков.
10:30 ч. Начало на бягането за деца – две обиколки около „Морско казино“.
11:00 ч. Начало на детска функционална тренировка.
В програмата на събитието са включени тренировки по зумба за деца – 12:00 ч., както и тренировки по табата – в 13:00 ч.

На пунктове по трасето на бягането ще бъде осигурена вода, както и вкусни изненади за всеки участник. В 11:30 ще започне пица парти и брънч за всички, които участват в „Един за всички, всички за Дани!“

С подкрепата на спонсори вече са осигурени и наградите в специална томбола.

Източник: https://petel.bg
Снимка: https://petel.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova