Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

1,8 млн. лв. за детските реанимации събра концертът на Българската Коледа

Автор: bTV | 26.12.2017

1,8 млн. лв. за детските реанимации събра концертът на Българската Коледа Милион и 800 хиляди лева са събрани снощи по време на концерта на Българската Коледа. Данните не са окончателни, защото кампанията и даренията продължават.

Близо 26 милиона лева са събрани за 12 години, от началото на инициативата. Тази година Българската Коледа е в подкрепа на детските реанимации в страната. Освен тях ще бъдат подпомогнати и други детски клиники.

Около 5 % от децата постъпващи в болница са в критично състояние, налагащо незабавна висококвалифицирана помощ. Денонощно в реанимациите на болниците се борят за живота на малките пациенти, но за съжаление част от необходимата апаратура е морално остаряла, което я прави ненадеждна. Това е и причината тази година кампанията Българската Коледа да призове "Да помогнем на децата в реанимация".

Политици, дипломати и граждани присъстваха на 13-тото издание на инициативата "Българската Коледа".

„Вече 12 години българската Коледа е пример за нещо значимо, създадено от българи, за да помага на българи. Тази благотворителна инициатива е най-доброто доказателство, че нашият народ може да си поставя големи цели и да ги постига заедно”, каза Владо Пенев.

Каузата - както всяка година - беше подкрепена от актьори, музиканти, спортисти и журналисти.

„Тук съм, защото знам какво е да загубиш дете. Загубих дете. Загубих моето дете преди много години, но болката не си е отишла. Тогава мислех, че само на мен ми се случва това. Сега знам, че и други семейства преминават през този ад. Така разбрах по трудния начин, че едно от най-важните неща в живота е не какво си направил за себе си, а на колко хора си помогнал”, заяви Любо Нейков.

15-годишната Мила, която е едно от децата на Българската Коледа, е вдъхновила песента на Миро "Има смисъл.

„Последният път, когато бях при нея, я питах какво пожелава на българите. И тя ми каза - дръжте се заедно”, сподели Миро.

Със специално видеообръщение в инициативата се включи и българският патриарх Неофит.

„Страданието на нашите ближни и особено на децата на България е изпитание за всички нас, изпитание за нашата човечност да съчувстваме и състрадаваме”, каза патриархът.

Над 25 милиона лева са събрани през последните 12 години, а със средствата са подпомогнати над 2200 деца и е закупена апаратура за 210 лечебни заведения.

При предишното издание на кампанията благодарение на хилядите дарители бяха събрани близо 2 милиона лева. С тях бяха подпомогнати близо 500 деца с хронични и тежки заболявания, беше купена и високотехнологична апаратура за 10 болници в цялата страна.

Източник: http://btvnovinite.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova