Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Как един баща изкачва връх Мусала с детето си на ръце

Автор: Леда Владимирова, bTV | 05.08.2016

Как един баща изкачва връх Мусала с детето си на ръце В опит да сбъдне най-съкровените мечти на дъщеря си един баща изкачва връх Мусала с нея на ръце. Това е една по-различна история за любовта, любовта на един баща и докъде е способен да стигне, за да види усмивката на детето си.

Криси е на 13. Слънчевата й усмивка по нищо не издава, че за крехката си възраст е преживяла много драматични премеждия.

„Криси е родена с неоформен гръбначен стълб - Спина Бифида. Впоследствие е установена и хидроцефалия”, разказва майката Виктория Недялкова.

В повечето случаи Спина Бифида води до пълно обездвижване. Криси е сред малкото извадили късмета да ходи с патерици. Може би се питате как е изкачила връх Мусала? Това е един по-различен бащин подарък – Захари подарява на дъщеря си всяка година изкачване до върха, носейки я на ръце.

„Предишните години аз изцяло я носех на гръб, сега продължавам, но вече ми е доста по-трудно, защото тя расте и може би аз ставам на повече години”, посочва бащата.

„Но пък от друга страна, Криси полага, тя и в годините ги е полагала, и този път може би най-много ходи самичка”, изтъква майката.

„Не се качваме само на Мусала. Обикаляме по цяла Рила и не само Рила. Криси е ходила на всички хижи в Рила и всички заслони, няма място в Рила на което да не е била въпреки нейните така затруднения в придвижването”, допълва бащата.

На екипа на bTV отне 4 часа да изкачи Мусала. Едва ли има думи, които да опишат усилията на това семейство, решило да види усмивката на своето дете от най-високото място в България.

“Не е страшно, даже е много интересно. И на палатка, и въобще да се качваме по планината е хубаво”, казва Криси, която не мисли, че за нея има невъзможни неща.

Източник: http://btvnovinite.bg
Снимка: http://btvnovinite.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova