Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Братче и сестриче на 14 и 15 г. с душевни трамви се нуждаят от помощ

Автор: Милостив | 13.12.2017

Братче и сестриче на 14 и 15 г. с душевни трамви се нуждаят от помощ През лятото майка на две деца с тежки психофизически трамви се обърна към нас за помощ. Тогава майката беше останала без работа, беше принудена да освободи и квартирата си. Направихме призив за помощ и за няколко дни много от вас реагираха присърце в нейна помощ! Мариела започна работа, подписа и нов договор за наем на жилище.

Двете й деца Светльо, на 15 г., и Стефани, 14 г., по стечение на обстоятелствата са имали тежки премеждия за годините си. Бащата ги е извеждал от дома им и не само че не се е грижел за тях, но и ги е изоставял в дом за сираци! По време на един от престоите там Светльо е бил ударен в главата с твърд предмет от друго дете. Вследствие на това у него остава тежка душевна трамва, изразяваща се в страх, напрежение, разконцентрация, слаба памет, словесни нарушения, проблем със зрението; изоставане в училище, нужда от съдействие на ресурсен учител, психолог и логопед.

Подобно е положението и при Стефани, която също е била оставяна в дом за сираци. Разликата при нея е, че, макар тя да не е удряна в дома за сираци с твърд предмет, през 2015 г. е била блъсната на пешеходна пътека с 60 км. от камион по поддръжка на Община Люлин, София! И вече 3 години делото на Мариела за обезщетение от инцидента се бави. Последствията за Стефани за тежки: поява на огнища в главата, движещи се към гръбначния мозък; също трудности при запомняне, разконцентрация; нарушено зрение; нужда от помощта на ресурсен учител, логопед и психолог. Състоянието ѝ се влошава въпреки проведеното препоръчано лечение.

На Стефани е нужно да се направи платен ЯМР, но майка й Мариела отлага заради липса на пари.

Самата Мариела е принудена да работи почасова работа, включително поддържане чистотата на жилищни сгради, за да може да обръща внимание на децата си, за които няма кой да ѝ помага при отглеждането им. Това се отразява на доходите за преживяването им. Жената е в състояние да работи и на пълен работен ден, но при други обстоятелства.

Семейството живее с не малки ограничения – без телевизор, без компютър; децата не разполагат с таблети или смартфони. Проблемите с очите при Стефани са сериозни, Светльо също има проблем със зрението. И на двамата се налага да носят очила. И двамата имат проценти от ТЕЛК, като при Светльо те са над 50! Мариела изпитва сериозни затруднения за заплащне на ЯМР за Стефани. За битовата техника – ако някой има в излишък някое от устройствата, които Светльо и Стефани не притежават, може също да им го подари. За връзка с Мариела – 0886218054.


Публикация - 1, 2


Дарителска сметка за лечение на Светльо и Стефани в ОББ:
BG13UBBS80021059921740 (в лв.)


Удостоверителни документи:

1. Дарителска банкова сметка:
, , .

2. Епикризи

а/ Епикриза на Стефани:
, , .

b/ Епикриза на Светльо:
, , , , .

Източник:
Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova