Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителен маратон за деца с увреждания

Автор: Дарик | 10.10.2017

Благотворителен маратон за деца с увреждания Инициативата е организирана от ParaKids - миналогодишен победител в ПРОМЯНАТА, а събраните дарения ще бъдат използвани за закупуване на екипировка за спортни занимания на деца с увреждания

На 15 октомври, неделя, в 10.00 ч. пред Националния стадион "Васил Левски" в София ще бъде даден стартът на първия благотворителен маратон под надслов "Можем да бягаме заедно", който е част от тазгодишното издание на Софийския маратон. Доброволци ще пробягат разстоянието от 10 550 м заедно с Йоана на 13 години, Ивета на 15 години и Любомир на 12 години, които са с церебрална парализа и Боги на 12 години, който е незрящ.

И четирите деца участници в благотворителния маратон се занимават със спорт под грижите на екипа на ParaKids. Един от доброволците, които ще пробягат маратона, е Александър Цоканов, треньор по лека атлетика на деца с увреждания към Българската параолимпийска асоциация.

Идеята за благотворителния маратон е на Хадас Шабат и тя я сподели за пръв път от сцената на независимата конференция TEDxSofiaLive, която се проведе през април 2017 г. В лекцията си Шабат заяви: "Видях на маратон в Прага родители, които тичаха с детето си, което беше с увреждания. На гърба на тениските на родителите имаше надпис: "Тичаме за тези, които не могат". Когато засия щастието в очите на това дете на финала, реших, че ще тичам за децата, които не могат. И ще привлека и други към каузата".

За реализацията на идеята Хадас Шабат се свързва с организацията ParaKids, чиято мисия е използвайки спорта като свързващ и включващ фактор, още от ранна детска възраст да дадат възможност на всяко дете да бъде пълноценно.

Организацията спечели първо място в конкурса за социално предприемачество на ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Двигатели на промяната зад ParaKids са докторантките в НСА - Бояна, която е ски инструктор и учител по физическо възпитание и Даниела - физиотерапевт и треньор по адаптирано плуване.

Всеки желаещ може да се включи в маратонското бягане или просто да дойде пред Националния стадион "Васил Левски" да подкрепи усилията всички деца да могат да имат равен шанс да спортуват, независимо от различията.

Всички събрани средства ще бъдат използвани за закупуване на екипировка за спортни занимания на деца с увреждания.

Източник: https://dariknews.bg
Снимка: https://dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova