Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Събират пари благотворително за Дома за медико-социални грижи за деца – Варна

Автор: varnautre.bg | 23.05.2017

Събират пари благотворително за Дома за медико-социални грижи за деца – ВарнаЗа втора поредна година Фондация „Оренда” организира Седмица на благотворителността, която ще се проведе в периода 5 – 11 юни 2017 г. И този път част от средствата, събрани по време на кампанията под мотото „Време за добро!”, ще бъдат дарени на Дома за медико-социални грижи за деца – Варна (ДМСГД). Те ще бъдат предназначени за изграждането на детска площадка в двора на здравното заведение, която да отговаря на най-новите стандарти за безопасност и да е подходяща за деца с увреждания. Предходното дарение за ДМСГД, събрано по време на Седмицата на благодарността през 2016 г., бе в размер на 3 700 лв. Средствата бяха вложени за ремонт в Отделението за недоносени бебета в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна.

Благотворителната инициатива на Фондация „Оренда” има и друга кауза, а именно – подкрепа за децата с аутизъм и техните родители. Партньори са Мисия „Промяна”, Клуб за народни танци „Моряците”, Фондация „Живот в спектъра”, PTPI The Dolphins.

По време на Седмицата на благотворителността ще се проведат поредица от инициативи. Част от тях са надиграване по народни танци, спортно състезание, лов на улики, изложба, благотворително бягане и коктейл. Организаторите отправят и предизвикателство към варненските фирми и компании – да си изберат конкретен ден от седмицата, в който да набират средства благотворително или да споделят за каузата част от изработеното през конкретния ден (дни). На всеки участник ще бъде даден отличителен знак, който да го прави разпознаваем.

Повече подробности за Седмицата на благотворителността можете да получите ТУК.

Източник: http://varnautre.bg
Снимка: http://varnautre.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova