Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Събраха 4541 лв. от благотворителен танцов фестивал в подкрепа на Биляна

Автор: www.asenovgrad.net | 12.10.2015

Събраха 4541 лв. от благотворителен танцов фестивал в подкрепа на Биляна 4 541 лв. набра благотворителният танцов фестивал "Да тропнем хорце, на нуждаещите се да помогнем от сърце" , организиран от читалище "Христо Ботев 1902" и групи за хора "Тракия" в помощ на Биляна Колева. Той се проведе тази вечер в Спортна зала "Младост" в Димитровград.

Димитровградчанката има заболяване на гръбначния стълб, което прогресивно се усложнява. За лечението й в чужбина са нужни много средства. В сметката й към момента има 31 780 лв.

За втори път в последните две години от читалището подават ръка на Биляна чрез благотворителен танцов фестивал. Тази вечер в подкрепа на младата жена играха танцьори от Димитровград, Хасково, Меричлери, селата Добрич, Брод и Узунджово. Клубове за народни хора също са внесли такса за участие, но не са успяли да присъстват, сподели председателят на НЧ "Хр.Ботев 1902" Ирина Костадинова. Това са клуб "Китка" - гр.Раковски, НЧ "Христо Ботев 1871"-Ябълково, клуб "Родопци" -Кърджали, "Багреница" -село Крепост и "Нов път" - село Добрич.

От такса участие, която са заплатили 150-те изпълнители във фестивала бяха набрани 1 310 лв. От покани за събитието бяха отчетени 2 500 лв. В кутиите, поставени на входа на зала "Младост" бяха събрани 731 лв.

Пред публиката в зала "Младост" Биляна Колева благодари на организаторите за подкрепата и на всички, уважили събитието. "Това, че виждам толкова много хора тук ми дава сили да продължа напред", каза младата жена. Припомни, че специалисти от чужбина трябва да дадат окончателно становище за лечението й, което се е забавило във времето. Потвърди, че ще е нужна операция. Надявам се да събера нужната за лечението сума, каза Биляна и още веднъж благодари от сърце на всички. Своите благодарност за подкрепата и фолклорния празник в зала "Младост" поднесе и НЧ "Христо Ботев 1902" и председателят му Ирина Костадинова.

Източник: http://www.asenovgrad.net

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova