Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

3200 лева дарения събра управата на община Неделино за близнаците сираци

Автор: novjivot.info | 18.06.2019

3200 лева дарения събра управата на община Неделино за близнаците сирациСъдбата на шестокласниците трогна стотици родопчани и хора от цялата страна, както и от чужбина. Общината в Неделино започна кампания за дарения и съдейства за разкриване на банкова сметка на малолетните близнаци.

Хора от Неделино поставиха кутии за дарения в търговски обекти, а общината – в сградата си.
3200 лева се събраха в дарителска кутия в общинската сграда в Неделино за двамата братя близнаци Ивайло и Борислав Хаджиеви, съобщи кметът на общината Боян Кехайов.

Припомняме, че 13-годишните братчета първо загубиха майка си Катя, когато са на 4 години, а в средата на месец май т.г. погребаха и баща си Здравко. И двамата родители починаха от онко заболявания.

Отделно се събират дарения и на сметка за децата, която е освободена от такси за дарителите.

„Стресирани са. Шокът за тях е голям. Опитваме се да запълним празнотата на децата, въпреки че родителите са незаменими. Не искат да бъдат съжалявани“, споделят роднини на сирачетата.

Близките определиха за настойник на близнаците една от лелите им – Стефка Байрактарова, за една година. Предстои към края на юни т.г. тя да бъде официално призната за настойник с решение на комитет по настойничеството, посочи Кехайов. След това ще бъдат отчетени и събраните от общината и частни лица дарения, които ще бъдат предадени на настойника.

След срещи с експерти от Дирекция „Социално подпомагане“ и Отдел „Закрила на детето“ е задвижена процедурата за отпускане на социални помощи и ежемесечно подпомагане на двете непълнолетни деца. До сега те получават по 155 лв. наследническа пенсия от майка си. Сумата ще се увеличи с още 50% и ще стигне по около 230 лв.

1000 лева еднократна помощ за близнаците по предложение на кмета ще гласува на 31 май т.г. на сесия Общинския съвет в Неделино.

„Голяма съпричастност има към тяхната съдба. Получил съм лично десетки обаждания по телефона, такива има декларирани и чрез социалните мрежи и официалната страница на общината. Имаме писма от цял свят, от наши съграждани, които живеят и работят в чужбина, местното население също се включи и дарява. Търговска верига пожела да поеме разходите по образованието им. Друга верига изиска банковата им сметка да преведе солидна сума“, каза кметът Кехайов.

Източник: http://www.novjivot.info

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova