Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца с увреждания спортуваха благодарение на известна банка

Автор: www.bcaf.bg | 09.11.2016

Деца с увреждания спортуваха благодарение на известна банкаЗа около 200 деца от седем града – София, Пловдив, Варна, Русе, Банско, Сливен и Плевен, тазгодишният октомври е месец за спорт и най-вече за общуване с конете. Това се случва благодарение на Програма „Спорт за по-добър живот на децата”, спонсорирана от TBI Bank ЕАД, координирана от Фондация BCause.

В програмата участваха: Фондация "Светът на Мария", София; Сдружение "Клуб по конен спорт Табора", Сливен, Сдружение "БАЛИЗ”, Плевен,; Сдружение "Спина бифида и хидроцефалия - България" (СБХБ), Варна, Сдружение „Еквилибриум“, Русе, Сдружение „Избор”, Банско, Сдружение "Паралелен свят" - Пловдив.

През изминалия месец седемте организации консултираха родителите и сформираха групите на децата с увреждания. Започнаха заниманията, които са най-разнообразни в различните градове: от зумба и пилатес, през конна езда и йога, до плуване и бягане. Целта е чрез спорта и движението децата да укрепват физически, да подобряват самочувствието си, да се развиват щастливи.

Още след първите занимания са видими ефектите, както разказва майката на 9-годишно дете с аутизъм от Плевен: „Наблюдавам усмивките на всички деца в нашата група, желанието, ентусиазмът. Виждам промяната в сина си по време на конната езда, положителната емоция струи от него, а желанието да бъде заедно с любимото си конче е наистина необяснимо силно. Очакваме всяка сряда с нетърпение, за нас „ходенето на кончета“ е не само очакване, а и стимул и награда, научихме се да договаряме. Научихме се да пазаруваме - вече знаем как да мерим морковчетата, които купуваме за кончето, на кантара в магазина без притеснения..... Терапията започва много преди да се качим на коня, децата се учат да са заедно, да се изчакват, да пътуват, да разговарят с хората около тях, да бъдат в контакт с природата. Изключително съм благодарна за възможността да бъдем част от тези дейност и наистина се надявам да се намери начин, за да продължават целогодишно.“

Източник: http://www.bcaf.bg
Снимка: http://www.bcaf.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova