Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Деветокласници от ПМГ Гео Милев помогнаха на самотна майка от Стара Загора

Автор: www.starozagorci.com | 23.08.2017

Деветокласници от ПМГ Гео Милев помогнаха на самотна майка от Стара Загора Областният управител Георги Ранов връчи днес грамота на учениците от 9 „д” клас на ПМГ „Гео Милев”, Стара Загора, за организирането на дарителска акция в помощ на самотна майка. Майката е от Стара Загора. Тя има две деца, безработна е от дълго време и е в тежко социално положение.

„Научихме за нейните проблеми. Опитахме се да се поставим на мястото на тази жена и на нейните деца и решихме да помогнем. Не го правим за първи път. Радостни сме, че и сега нашата акция беше успешна”, казаха учениците. Малина Кирякова, началник отдел в „Социално подпомагане”, изказа специално благодарност към Областния координационен механизъм подеинституционализация и на г-жа Кръстева. „Благодарение на Вашето съдействие на майката беше предоставено общинско жилище, а малкото й дете тръгна на ясла”, каза тя. Със средствата, събрани от 9 „д” клас, за апартамента са закупени, мивки, ключове, контакти и други необходими неща.

На събитието присъстваха зам. областният управител Мариана Кръстева, представители на дирекция „Социално подпомагане”, част от децата от класа и класната им ръководителка Петя Вълкова.

Ранов и Кръстева благодариха на учениците и тяхната класна за проявената съпричастност към чуждата болка и им пожелаха да бъдат все така отдадени на благородни каузи. Ранов покани класа да гостува в Областна администрация и да се запознае с работата на служителите в нея.

Източник: http://www.starozagorci.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova