Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Доброволци готвят за стотици бедни

06.01.2016

Доброволци готвят за стотици бедниКое кара хора с високи доходи да прекарват неделята си в една стара кухня, за да готвят за бедни? Доброволците са десетки, дори стотици, от всякакъв пол, възраст и професия. Сред тях има ученици в гимназията, IT специалисти, застрахователи.

В края на седмицата доброволците прекарват по няколко часа в кухнята на храма „Свети Илия” в столичния квартал „Дружба”. Условията там са спартански. Липсва покрив, температурите понякога достигат до -10 градуса по Целзий. Въпреки това доброволците не се отказват, защото около 900 души разчитат на бурканчето топла храна и резенчето хляб. За някои това е единствената порция храна за деня.

Цветомир работи много, обикновено в строг костюм на застраховател. В кухнята обаче е главен готвач. Почти всяка неделя, от 5 години насам, той е до огъня. Никога няма да забрави първия път. „В момента, в който започнаха да идват хората и да взимат храна, ми се зави свят, стана ми лошо, щях да припадна”, разказа Цветомир. „Когато дойдеш в кухнята, твоите собствени проблеми започват да бледнеят”, сподели той.

„Не мислех, че това нещо се случва, че има хора, които искат промяна в света”, призна Атанас, който е само на 16 години, но вече активно помага в кухнята.

„Аз имам 27 години опит като учител и директор в гимназия и след напускането видях целия срив на образованието и ужасно се радвам, че има млади хора, които се интересуват от света около себе си”, сподели Галя, която също готви в кухнята.

Единственото, което всички искат, е да се ремонтира кухнята. Да има покрив. Но за целта се търсят 50 000 лв.

Източник: http://novanews.novatv.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova