Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителна кауза в Долна баня

Автор: Телекабел | 25.05.2016

Благотворителна кауза в Долна баняС парад на приказните герои от любими детски приказки в Долна баня започнаха празничните прояви на ученици и учители от Средното общообразователно училище "Неофит Рилски". Те бяха посветени на 165 годишнината от откриването на първото светско учебно школо в рилския град.

В продължение на час десетки родители и долнобанци аплодираха чудесните изпълнения на учениците от началния курс на гимназията, които превъплътени в ролите си на свои любими приказни герои бяха театрализирали приказките "Дядо вади ряпа", "Снежанка и седемте джуджета", "Червената шапчица", "Трите прасенца" и други.

Благотворителната кулинарна изложба-базар пък събра в една от залите на новия спортен комплекс в рилския град над 30 ястия, вкусотии и изкушения. На празниичната трапеза не липсваха традиционните долнобански погачи и баници, щрудели и баклави, реазлични видове торти и кексове, сандвичи и сладки, показвайки кулинарните умения и специалитети на десетките родители, учители и ученици. Цените за разпродажбата бяха символични и в края в касата на благотворителната кауза бяха събрани 241 лева.

Средствата ще бъдат използвани за организиране на екскурзия на изявени ученици, които са прославили родното училище в различни прояви. За съжаление лошото и дъждовно време не позволи да се проведе заплануваното спортно състезание в различни дисциплини "Мама, татко и аз".

Източник: http://www.telekabeltv.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova