Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Доброволци издигат духовно-просветен център в Кърджали

Автор: dveri.bg | 25.09.2015

Доброволци издигат духовно-просветен център в КърджалиДуховно-просветен център се изгражда с усилията на доброволци към средновековния манастир "Св. Йоан Предтеча" в Кърджали. През последните години манастирът се превърна в средище на християнски живот в града, като към него започна да работи неделно училище - днес то е сред най-големите в страната и се посещава от 120 деца на различна възраст. Именно по идея на възпитаниците на неделното училище започва изграждането на духовно-просветен център към манастира. Той е замислен като място, където родителите им да могат да се срещат и също да получават знания за православната вяра. Отец Николай Величков, който обгрижва манастира и води неделното училище, споделя за предаването "Денят започва" по БНТ, че началото е поставено на Гергьовден тази година и за толкова кратко време вярващи събират над 100 000 лева. "Всеки ден на строежа има десетки хора, които идват, интересуват се, желаят да помогнат с каквото могат. Това показва, че те желаят техните корени да бъдат запазени", твърди свещеникът.

Хората в Кърджали се надяват центърът да бъде готов до Рождество Христово. Предвижда се в него да се водят обучителни курсове, а беседи да изнасят известни православни богослови, духовници, между които и епископи, игумени на манастири и други просветители.

Доброволци споделят радостта си от участието си в това мисионерско дело. "Всичко това след време ще остане като спомен за идните поколения и ще можеш да кажеш: Да, аз участвах в целия този строеж, в цялата тази инициатива", твърди Величко Карабоюков. Според други, удовлетворението идва от това, че даваш нещо от себе си, без да търсиш друго в замяна. "Това в днешно време отсъства при хората и лично на мен много ми липсва", твърди Добромир Добриков.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: http://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova