Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителна кампания За достоен живот се проведе в дом за възрастни хора в Пловдив

Автор: bta.bg | 16.06.2017

Благотворителна кампания За достоен живот се проведе в дом за възрастни хора в Пловдив Благотворителна кампания "За достоен живот"се проведе в Дом за възрастни хора с физически увреждания (ДВФУ) "Хаджи Гьока Павлов" в Пловдив. Тя е дело на три бизнес дами Елена Кристияно, Меги Трайкова, Ася Атанасова и представляваните от тях организации.

На възрастните дами от дома бяха направени безплатни прически, като те бяха подстригани, боядисани и изсушени от три стилистки, сред които и Ася Атанасова, управител на салон за красота "Ася", а боите са дарение от българо-италианската фирма "Кристиан оф Рома".

В рамките на благотворителната инициатива се даряват икони, както и се подменя спалното бельо във всяка от стаите на социалното заведение. Поставят се картини в столовата и коридорите на сградата. Също така като част от кампанията е и за оцветяването и облагородяването на парка в дома и поставените градински фигурки и мебели. В рамките на днешната инициатива са предоставени и спортни принадлежности, които да подпомагат раздвижването на обителите му.

Това е поредната инициатива от кампанията, която цели да подобри битовите условия в дома, както и да повиши самочувствието на обитателите му, сподели Меги Трайкова председател на фондация "Сан Марко М". Тя добави, че от три години фондацията постоянно реновира и обновява дома, правят се различни благотворителни мероприятия, като празнични молебени и обяди. Благотворителната кампания "За достоен живот" е на приблизителна стойност около 5000 лева и все още не е приключила и предстоят още инициативи.

Фондация "Сан Марко М" е създадена преди четири години, с основна дейност да помага на онкоболни. Впоследствие благотворителната й дейност се разширява и вече подпомага не само онкоболни, но и лица от домове, сираци, хора в неравностойно положение, имащи нужда от помощ. По думите на Миглена Трайкова дейността на фондация "Сан Марко М" е насочена основно в полза на хората.

Източник: http://www.bta.bg
Снимка: http://www.bta.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova