Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Георги да се върне към нормален живот!

Автор: novini.bg | 23.03.2016

Да помогнем на Георги да се върне към нормален живот!Вечерта на 31 януари 22-годишният Георги от русенското село Червена вода, който работи като сервитьор в ресторант, излиза на обичайна разходка със своите другари. Когато минава по поляна в селото обаче, в тъмнината младежът се спъва в къртичина и за негов ужас пада с главата надолу в отворена 1,5-метрова дупка.

Лекарите установяват, че младежът е с фрактура на два шийни прешлена, трети напълно разрушен, а четвърти - начупен. Костици от счупените и натрошени прешлени са попаднали в костния мозък и са довели до парализата му. С изключителна опасност за живота и минимални шансове да оживее, първоначално е приет в интензивното в Русе, а на сутринта на 2 февруари е транспортиран по спешност в София.

Младежът влиза в операционната и не излиза оттам в следващите девет часа, където претърпява тежка животоспасяваща гръбначно-мозъчна операция. За щастие, 22-годишнито момче “прескача трапа” и днес, месец и половина по-късно, прави неистови опити да се върне към нормалния си живот.

За тази цел обаче има нужда и от нашата помощ. Само операцията е коствала на семейството му трудно събраните 6 хил. лева, което сега на всеки седем дни е принудено да плаща непосилните 500 лева за рехабилитация. С други думи, месечните му грижи в момента костват над 2 хил. лева на майка му Анна Борисова, която, освен че трябва да се грижи за другите си две деца, в момента е излязла в неплатен отпуск, тъй като трябва да се грижи за сина си.

Георги, чието оцеляване специалистите в Русе определят като “истинско чудо”, се възстановява добре, но силите бързо го напускат, тъй като организмът, мускулите и дясната му част са отслабнали драстично след претърпения инцидент. Добрата новина е, че поставеният му имплант, чрез който мозъчните импусли вече достигат до цялото тяло, е приет добре от организма му. Самият младеж пък нито за миг не се е предал и е твърдо убеден, че съвсем скоро ще се върне към дните преди неприятния инцидент в късните часове на 31 януари. А заедно с нашата помощ това може да се случи още по-скоро!

Дарителската сметка на Георги Гутев Гутев Титуляр: Георги Гутев Гутев Texim Bank клон Русе BG53TEXI95451004427800 BIC: TEXIBGSF Телефон за връзка с майката на Георги - Анна Борисова: 0877 356 034

Източник: http://www.novini.bg
Снимка: http://www.novini.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova