Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Сред инициативите на "Бъдеще за децата"е кампания за събиране на средствата за Диан Костов

04.11.2015

Сред инициативите на "Бъдеще за децата"е кампания за събиране на средствата за Диан Костов На пресконференция, състояла се днес, Мария Гинева, директор на сдружение "Бъдеще за децата" начерта основните щрихи по проекта "Промяна в действие". Идеите относно предстоящите инициативи и кампании и начина, по който сдружението може да помогне на нуждаещия се Диан Костов от 24 000 лева за операция на двете тазобедрени стави и подмяната им с изкуствени импланти, изработени по поръчка.

Името на сдружението е променено поради разрастване на нуждаещите се целеви групи - вече не е само НПО за деца с увреждания, а засега всички деца подложени на насилие, с поведенчески и други проблеми. Организацията приема като своя мисия да подкрепя децата в риск и изпълнява всяка социална дейност в тяхно съдействие.

Мария Гинева сподели и визията на сдружението към 2020-а година. Тя си поставя за цел да превърне организацията в регионална институция, обхващата и съседни общини. Основните начала, от които се водят в сдружението, трябва да останат толерантността, липсата на дискриминация по всякакъв признак, безупречната работа в екип и фокусирането върху децата, а не върху дефицитите им. Като друг приоритет за подобряване на популярността на организацията бе посочена работата с медиите. Директорът припомни за съвместната кампания за борба с детската просия под надслов „Вашата помощ не ми помага!“, в която участие взеха и медиите. Експериментът обаче не довел до желания резултат, макар и да предизвикал известна активност сред населението.

Сдружението ще продължи традицията с раздаването на годишната награда "Бъдеще за децата". Поради много номинирани се търси нов начин, по който да бъдат селектирани онези, които действително са допринесли най-много за благосъстоянието на децата, а също и изменение в категориите на самите награди.

Предстояща инициатива на сдружението е "Нашата доброволческа Коледа". В нея деца и родители ще имат възможността да доставят на сдружението украса, картички и всякакви други артикули, които сами са изработили, а "Бъдеще за децата" от своя страна ще организира Коледен базар на 5-и декември. Парите, които се съберат от базара ще отидат по сметката на Диан Костов за спешната му операция. Това не е първата дарителска акция, която сдружението провежда. По време на празниците, посветени на Баба Марта, местната организация покани казанлъчани, заедно да подкрепят кампанията „Усмивка за Петя”.

Друга инициатива в близко бъдеще е свързана със Седмицата на бащата. Кампанията започва една седмица по-рано и започва от днес и приключва на 15-и ноември. Всички желаещи да се включват в нея могат да го направят като в страницата във фейсбук постват снимки със сменени роли в семейството - майките да се превъплътят в бащи, а бащите в майки. Трите поста постигнали най-много харесвания ще получат награди.

В епилога на пресконференцията бе спомената и последната инициатива, която ще бъде подновена в рамките на Седмица на бащата 2015 година - „Пътуващата изложба ДА БЪДЕШ БАЩА”. Когато отбелязваме Националната седмица на бащата 2015, посланията „Защото най-голямата ти сила е в това Да бъдеш баща!” ще гостуват в училищата в село Копринка и град Крън, в община Казанлък – от 09.11. до 16.11.2015г.

Източник: http://www.kazanlak.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova