Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

От Северно море до Варна – дългата благотворителна разходка на холандеца Вим ван Милтенбург

15.08.2016

От Северно море до Варна – дългата благотворителна разходка на холандеца Вим ван МилтенбургПодобно на много от нас, в живота на Вим има доста роднини и хора от близкото му обкръжение, които са страдали или починали от ракови заболявания. Когато през миналата година той губи свой добър приятел, усеща, че изпитва нужда да направи нещо, за да помогне на други болни от рак и решава да подкрепи холандския институт Helen Dowling. Сферата на дейност на тази организация е оказване на съдействие на раково болни и техните близки за справяне с емоционалните аспекти на болестта.

За целта Вим избира нетрадиционен подход, чрез който да окаже подкрепа на избраната от него кауза. Тъй като е в много добро физическо състояние и обича да ходи пеша, на 1 март 2016 г. холандецът тръгва на 6-месечна разходка, прекосявайки Европа от Северно до Черно море, като по този начин се надява да насочи вниманието на хората към проблема с психическите аспекти на боледуването от рак и да събере дарения за фондацията.

Според Вим, пътуването му е доказателство, че наболели проблеми като рака могат да създадат силна емпатия между хора от различни държави и култури и да ги подтикнат да демонстрират най-доброто от себе си, за да подкрепят тези, които преживяват труден момент.

Един от последните етапи от пътуването на Вим включва и България: първоначално по маршрут край брега на река Дунав и след това по черноморското крайбрежие,като именно нашата страна и по-конкретно Варна бе избрана от него за финална точка на пътешествието му.

Кампанията за подкрепа на болните от рак и техните близки се провежда с финансовата подкрепа на българската компания "Холанд Хайърс", която се занимава с набиране на професионалисти за high tech и green tech индустрията в страната и чужбина. За момента са събрани над 11 000 евро от дарения за каузата на института Helen Dowling.

Източник: http://petel.bg
Снимка: http://petel.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova