Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Нов живот след ада: Историята на майката, която мина през огъня, за да спаси дъщеря си

Автор: БТВ | 07.09.2015

Нов живот след ада: Историята на майката, която мина през огъня, за да спаси дъщеря сиПомните ли Ани Цануйкова? Преди близо 3 години историята на младата майка трогна цялата страна. Защото Ани буквално мина през огъня, за да спаси едногодишната си дъщеря от изпепеляващ пожар.

22 ноември 2012-а година. Животът на едно 19-годишно момиче се променя завинаги. Ани Цануйкова и едногодишното и бебе са сами в дома си, когато електрическото табло в къщата на семейството дава накъсо. Огънят пламва за секунди и обхваща цялата къща.

4 години по-късно споменът за огнения ад избледнява бавно.

„Най-обикновена вечер, прибрахме се, приготвяхме се за сън. И изведнъж нещо гръмна. Запали се целият коридор, пламъци навсякъде. Беше ужасно. Отидох до стаята, взех детето и отидохме на терасата...викахме за помощ”, спомня си майката.

Съседи спасяват живота на Ани и малката Далиа. Жестокият пожар обаче оставя следа за цял живот върху тялото на младата жена.

Една трета от тялото на Ани е обезобразено. В продължение на месец лекарите в „Пирогов” се опитват да заличат огнените следи по кожата й.

Ани с болка разказва, че първия път, когато я видяла след като е излязла от болницата, дъщеря й се уплашила. „Започна да плаче. Аз не приличах на предишната й майка. После детето свикна. Не ме пита за белезите”, споделя Ани.

„Аз все още имам надежда, че ще се оправи всичко и по някакъв начин малко по малко ще приличам на старата Ани”
, допълва тя.

„Само външният вид се е променил. ..Не се чувствам по-силна. За мен това е било...щом не съм се и замислила - това е било нормално, да си взема детето. Най-много се радвам, че на нея й няма нищо”, казва още Ани.

Изпитанията й обаче не спират дотук. Малко след пожара майката е принудена да се грижи за дъщеря си сама - бащата на детето ги изоставя, след като направил ремонт на къщата си с парите, които хората даряват за лечението й.

„Трябваха ми 1000 лева за първата операция в Пловдив - само за консумативи и престоя. И много ми беше трудно да събера. Имаше доста хора, но хората вече бяха излъгани и доста от тях не искаха да помагат”, разказва Ани.

В момента Ани се издържа от помощи. Дават й 90 лева като безработна и 35 лв. детски за Далиа. Помагат й майка и нейният съпруг.

Днес Ани мечтае дъщеря й да види отново лицето на своята майка без белезите от жестокия пожар. За близо 4 години жената претърпява 10 пластични операции - последната извършена благотворително от Клиниката по пластична хирургия в Лайпциг.

Спомените за нощта, променила живота й избледняват по-бързо от следите по тялото й. Но в очите на майката няма отчаяние, а смелост.

Тя обаче не се чувства герой. „Силно вярвам, че всяка майка би постъпила така. Най-важно е за детето да няма последствия. Аз съм нормален човек, като всички останали. Не се имам за по-силна или за герой. Или за нещо повече”, допълва тя.

Жестоката приказка на Ани обаче има щастлив край. Преди няколко месеца в живота й се появява Влади, а след броени дни им предстои сватба.

„Още от първия път, в който се видяхме, сякаш се познавахме от много, много години. Почувствах се сякаш си е бил винаги с мен и си е моят мъж. ..Дава ми любов, сигурност, обича Далиа”, радва се Ани.

Тя се надява да намерят начин да заживеят заедно извън България и да продължат напреди като нормално семейство.

Източник: http://btvnovinite.bg
Снимка: http://btvnovinite.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova