Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Зелена благотворителност събра 12 тона капачки от бутилки

Автор: Надежда Бочева, Десислава Попова, investor.bg | 28.08.2015

Зелена благотворителност събра 12 тона капачки от бутилки Празни бутилки от минерална вода се пълнят с капачки от бутилки от година и половина на многобройни импровизирани пунктове в страната. Зелената благотворителна кампания е на фондация „Идея в действие“.

Представителите на фондацията предават събраните капачки за рециклиране и с получените средства купуват електроуреди за центрове, в които живеят деца, лишени от родителска грижа.

Един тон капачки, които са чиста суровина, са достатъчни за закупуването на качествен електроуред, заяви пред Investor.bg председателят на фондацията Ива Колева. Ние събираме един неизползван ресурс, обясни тя.

По думите й подобни кампании се провеждат в чужбина. Фондацията се е спряла на капачки, защото са лесни за събиране и съхранение.

От септември 2013 г., когато започва кампанията, до август тази година са събрани близо 12,5 т. С последния събран тон е купена готварска печка за Центъра за настаняване от семеен тип в село Бърдарски геран, община Бяла Слатина.

„Не е трудно да бъде събрано това количество, защото много хора в цялата страна ни помагат и кампанията се разраства. Участват институции, училища, университети, частни лица и компании, като така ни подкрепят“, заяви Ива Колева.

Тя уточни, че нарочно е избрана формата зелена благотворителност, вместо просто да се събират пари, защото така кампанията има възпитателен ефект и се събира един неизползван ресурс.

За събирането на капачките организацията имат нужда от доброволци, които да помогнат за превоза с личните си автомобили. Те могат да заявят участието си на този мейл: info@ideainaction.net

Кампанията е безсрочна. Фондацията има амбицията да покрие с поне един електроуред всички центрове за настаняване от семеен тип в страната.

Освен тази кампания „Идея в действие“ има още една инициатива за зелена благотворителност. В края на тази година организацията ще събира за шести път календари за следващата година. Често напечатаните от фирми с рекламна цел календари се пращат на клиенти и партньори, които обаче не ги искат и голяма част от луксозните издания се хвърлят. Фондацията ги събира и ги разпределя в домове за възрастни хора.

Източник: http://www.investor.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova