Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

25 беройци дариха кръв за добра кауза

Автор: starozagorskinovini.com | 26.03.2018

25 беройци дариха кръв за добра кауза 25 беройци дариха кръв с благотворителна кауза да спасят човешки живот. Кампанията за кръводаряване бе осъществена от Районния център по трансфузионна хематология в Стара Загора и Национален фенклуб „Берое“.

Екипът на Кръвния център бе разположен във фенмагазина на беройския фенклуб зад Съда, като за по-малко от 4 часа на благородната инициатива се озоваха 25 души. Лице на кампанията „Кръвна група „Берое“ бе треньорският щаб на „Берое“, начело с наставника Александър Томаш, който заедно с треньора на вратарите Тодор Кючуков също дари кръв, при това за първи път в живота си.

„С радост се включих в тази акция, защото този акт е изключително важен. Броят на кръводарителите в България е твърде малък, а животът на човек е по-ценен от всичко и подобни каузи са част от нашата социална мисия. Надяваме се, че все повече хора ще осъзнаят нуждата от подобна помощ и ще бъдат горди от направеното безвъзмездно добро. Всички ние трябва да се обединим в името на човешкото здраве и даваме личен пример всеки ден“, сподели Томаш.

Освен треньорите, в инициативата се включиха служители на клуба, фенове, както и журналистите Десислав Тенев, Живко Иванов и Светлана Димитрова. Всички участници получиха подкрепителни храни и напитки от Кръвния център, както и беройски подаръци.

Организаторите изразиха задоволството си от успеха на инициативата и призоваха всеки, който има възможност, да дари кръв и в някои от следващите дни или удобно за себе си време. Това може да се случи в Районния център по трансфузионна хематология – Стара Загора, от понеделник до петък между 7:30 ч. и 14:30 ч.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova