Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

25 беройци дариха кръв за добра кауза

Автор: starozagorskinovini.com | 26.03.2018

25 беройци дариха кръв за добра кауза 25 беройци дариха кръв с благотворителна кауза да спасят човешки живот. Кампанията за кръводаряване бе осъществена от Районния център по трансфузионна хематология в Стара Загора и Национален фенклуб „Берое“.

Екипът на Кръвния център бе разположен във фенмагазина на беройския фенклуб зад Съда, като за по-малко от 4 часа на благородната инициатива се озоваха 25 души. Лице на кампанията „Кръвна група „Берое“ бе треньорският щаб на „Берое“, начело с наставника Александър Томаш, който заедно с треньора на вратарите Тодор Кючуков също дари кръв, при това за първи път в живота си.

„С радост се включих в тази акция, защото този акт е изключително важен. Броят на кръводарителите в България е твърде малък, а животът на човек е по-ценен от всичко и подобни каузи са част от нашата социална мисия. Надяваме се, че все повече хора ще осъзнаят нуждата от подобна помощ и ще бъдат горди от направеното безвъзмездно добро. Всички ние трябва да се обединим в името на човешкото здраве и даваме личен пример всеки ден“, сподели Томаш.

Освен треньорите, в инициативата се включиха служители на клуба, фенове, както и журналистите Десислав Тенев, Живко Иванов и Светлана Димитрова. Всички участници получиха подкрепителни храни и напитки от Кръвния център, както и беройски подаръци.

Организаторите изразиха задоволството си от успеха на инициативата и призоваха всеки, който има възможност, да дари кръв и в някои от следващите дни или удобно за себе си време. Това може да се случи в Районния център по трансфузионна хематология – Стара Загора, от понеделник до петък между 7:30 ч. и 14:30 ч.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova