Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученик дари стипендията си за нов роял

Автор: plovdiv24.bg | 12.10.2016

Ученик дари стипендията си за нов роялДеветокласникът от НУИ "Проф. Веселин Стоянов" в Русе, Николай Димитров, преведе 130 лв. по сметката на благотворителната кампания "Талант без граници" на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух". Тя се води в полза на обновяване на музикалните инструменти на училището по изкуствата. Средствата са от едномесечната стипендия на младия пианист, която той получава от Министерството на културата.

"В навечерието на Международния ден на музиката реших да даря едномесечната си стипендия от Министерството на културата за благотворителната кампания "Талант без граници". Обръщам се към моите съученици да направят същото, защото тези стипендии, са резултат на общия ни труд и на подготовката ни на новия роял в зала "Русе", каза Николай Димитров.

Младият пианист е едно от "Лицата на Русе". Той е възпитаник на преподавателя по пиано Даниела Кюркчиева и е носител на множество престижни награди. Последното му отличие е първа награда във втора възрастова група от 15 до 19 г в Международния конкурс "Надежди, таланти, майстори" в Добрич.

От началото на годината до 30 септември, в рамките на благотворителната инициатива, подета от Фондация "Русе - град на свободния дух" и НУИ "Проф. Веселин Стоянов", са събрани общо 181 484 лв. С тези средства в края на август бе сменена механиката на концертния роял.

Предстои да бъде закупен и нов роял Steinway. Все още са нужни средства за смяна на механиката на 25 пиана и за поетапното закупуване на нови 15 пиана, за което са необходими още близо 136 000 лв.

Източник: https://www.plovdiv24.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova