Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Награда за всеотдайност получиха доброволците от социалната кухня към столичния храм

Автор: https://dveri.bg | 15.05.2017

Награда за всеотдайност получиха доброволците от социалната кухня към столичния храм Една православна енорийска инициатива получи признанието на Time Heroes - най-голямата платформа за благотворителност у нас, чиято цел е да популяризира и насърчи участието на все повече хора в доброволчески инициативи в цялата страна. Доброволците от социалната кухня към храм "Св. пророк Илия" в София получиха наградата за всеотдайност, защото от 2000 г. насам всяка неделя без изключение приготвят и раздават храна на бедни хора.

Отличените са Мира Атанасова, Бойка Николова, Илияна Чолакова, Ния Павлова, Бойка Капитанова, Надя Цветанова, Деси Вълчева, Иво Стойнев, Марк Сикема, Мишо Семерджиев.

Time Heroes раздава за първа година награди на отделни доброволци, екипи, организации и компании, отличаващи се с дейностите си в гражданския сектор и благотворителността. Сред другите наградени са хората зад Националната гореща линия за пострадали от насилие, клиентите с интелектуални затруднения на Дневен център "Светове", Каритас-София и още много други. Специален гост на събитието в четвъртък, 11 май, беше бившият президент Росен Плевнелиев.

Доброволческата неделна кухня за нуждаещи се жители на енорията при храм „Свети Пророк Илия” в жк „Дружба” - 2 е инициатива на група млади хора от енорията. Началото е поставено през 1999 г., като с годините броят на получаващите топла храна всяка неделя нараства до 400 души. Дейността на кухнята се осъществява с помощта на доброволци, организирани за подготовка на продуктите и приготвянето на храната. Ентусиазмът и упоритостта на християните привличат доброволци и от други енории и дори от чужбина - все хора, които желаят да станат съпричастни на доброволческия дух и безкористно служение на ближния. Организирани групи идват от фирми, организации, университети и училища. Повече за дейността на социалната кухня към храм "Св. пророк Илия", както и за другите дейности на енорията можете да прочетете тук.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova