Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Баронеса отново направи дарение на социалните центрове в Берковица

Автор: http://mont-press.com | 05.09.2016

Баронеса отново направи дарение на социалните центрове в Берковица Поредното си дарение в Монтанско направи немската баронеса Рени фон Бехтолсхайм, която е с български корени. Този път тя осигури хранителни продукти за социални заведения в Берковица.

Сърцатата българка, която от няколко години активно доставя помощи в областта, този път осигури трийсет кашона бананова каша и двайсет кашона сокчета. Те ще бъдат разпределени между детската ясла, домовете за настаняване от семеен тип и защитено жилище в Берковица. Пратката беше доставена от представителите на баронеса фон Бехтолсхайм - доц. д-р Борислав Великов, който е народен представител от Реформаторския болк и общинския съветник Цветанка Бисерова.

През миналия март благородничката достави 40 детски легла с матраци, 40 столчета, 10 маси, шкафчета и друго обзавеждане на детската градина “Буратино” в Монтана. Тогава тя докара и дрехи за социални домове. В дните около Рождество Рени фон Бехтолсхайм зарадва 71 деца и младежи с увреждания от шестте социални центъра и защитеното жилище в областния град. Всеки от подрастващите написал писмо до дядо Коледа. След това писмата стигнали до баронесата, която ги разпределила между немски семейства. Така са осигурени подаръци за възпитаниците на социалните заведения, като част от средствата за тази инициатива са дадени от Малтийския орден. За децата и младежите бяха доставени също зимни обувки, якета, спортни екипи, пижами. За девойчетата имаше дори бижута и козметика. На центровете бяха дарени компютри, фотоапарати, климатици, спално бельо, пакетирани храни и памперси.

Рени фон Бехтолсхайм ръководи лаборатория за клинично изследване на лекарства към известен фармацевтичен немски концерн. Захванала се с благотворителност преди десетина години. Тогава я помолили да достави дарение у нас. Тя се свързала с Малтийския орден, откъдето предоставили транспорта. И това се превърнало в необходимост за нея. Покрай работата си се срещнала с доц. Великов. Той й предложил да подпомага също нашата област и тя веднага се съгласила.

По традиция два пъти в годината баронесата посещава родината и носи тонове помощи за социални домове и обикновени хора. Доставката им се прави със съдействието на организация към Малтийския орден, отговаряща пряко за разпределението им.

От местната управа в Берковица изказаха огромната си благодарност към дарителите. От администрацията изразиха надежда, че подкрепата ще продължи, за да бъдат гарантирани грижите за децата, настанени в социалните заведения.

Източник: http://mont-press.com
Снимка: http://mont-press.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova