Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителният книжен базар на JCI Plovdiv събра средства за закупуване на компютри за дом за деца

Автор: www.plovdiv24.bg | 04.08.2017

Благотворителният книжен базар на JCI Plovdiv събра средства за закупуване на компютри за дом за децаОсъществилата се благотворителна разпродажба по време на Капана фест, част от инициативата "Кутия за книги", връща вярата за доброто у хората. Събраните средства ще бъдат инвестирани в закупуването на компютри на ДДЛРГ "Олга Скобелева" гр. Пловдив. Книгите имат силата да направят човек по-добър и по-сърцат. Истинско доказателство затова е вдъхновяващата кампания на младежката организация JCI Plovdiv - "Кутия за книги".

Благодарение на доброволците на JCI Plovdiv и БТЛ Индъстрийз, инициативата се завърна към живот и дава възможност на всеки да дари свои книги на хора и институции в нужда. За тази цел в началото на месец юни бяха поставени 10 кутии на ключови места из гр. Пловдив, където всеки може да направи своето дарение.

"БТЛ Индъстрийз" е компания, която разполага с богата фирмена библиотека и именно любовта на служителите към книгите ги кара не просто да подкрепят инициативата, но и да се включват активно в нея. По тяхно желание, кутия за книги беше поставена както в офиса на компанията в Пловдив, така и в София.

Какво се случва с дарените книги?

Три пъти в годината се провеждат разпродажби на книгите в запазено състояние. В дните между 2-4 юни по време на Капана Фест се състоя първата разпродажба за тази година, благодарение на която се събраха 2196 лева. Сумата ще бъде инвестирана в закупуването на компютри за дом за деца в гр. Пловдив, "Олга Скобелева".

Освен парични средства, с дарените книги, които са загубили физическата си стойност, младежката организация ще организира творчески работилници "Направи си сам" за децата от дома, където заедно ще претворяват овехтялата хартия в арт инсталации и декорации, които да облагородят пространството им. Останалите книги ще бъдат разпределени по читалища и домове за възрастни.

Повече информация за инициативата и локациите ще намерите на фейсбук страницата на инициативата

Източник: https://www.plovdiv24.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova