Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Мария за възстановяването й

Автор: Диляна Петрова, dariknews | 18.08.2015

Да помогнем на Мария за възстановяването й Още 4000 лева са необходими за изплащането на импланти, поставени в гръбнака на 28-годишната Мария Древенлиева при животоспасяваща операция след тежка катастрофа в кв. „Кючук Париж“ през март тази година. Това каза пред Дарик председателят на фондация "Сан Марко М" Миглена Трайкова, която организира различни инициативи, за да подпомогне възстановяването на момичето.

В следствие на катастрофата е пречупен прешлен от гръбначния стълб на младото момиче и това е наложило поставянето на импланти на стойност 8000 лева. Семейството е подписало декларация, че ще изплати сумата на УМБАЛ "Св. Георги" в 14-дневен срок, но от март до момента не успява да я събере.

"С два благотворителни базара събрахме 4000 лева с двама основни дарители, но остават още толкова", обясни Миглена Трайкова.

По думите й, семейството изнемогва финансово, тъй като майката на Мария е съкратена в деня на пътния инцидент, брат й работи като охранител, а освен основната си работа, бащата й взима смени в баничарница, за да изкара допълнителни 20 лева на ден.

От друга страна, нито една банка не отпуска кредит на семейството, което дори не може да си позволи да плаща сметките си за ток, тъй като заплатата на бащата е едва 300 лева.

Миглена Трайкова отбеляза, че младото момиче вече прави по 3-4 крачки до банята, които допреди 3 месеца не е успявала да направи, но като цяло все още е прикована към леглото. По думите й, лекарите смятат, че при постоянна рехабилитация, Мария има шанс за пълно възстановяване.

„Ако заради липса на средства, тя остане без раздвижване дори за седмица, се връщаме много назад в процеса на възстановяване“, обясни председателят на фондацията.

Вече се случва специалният клингеров дюшек, който предпазва тялото на Мария от поява на рани, заради продължителното залежаване, да бъде изключван, именно заради непосилните за семейството сметки за ток.

Дарителската сметка, на която може да помогнете за оздравяването на Мария е :

BIC CODE: BUINBGSF
IBAN: BG65BUIN95611000455399
Мария Васева Древенлиева


Още информация за Мария - тук, тук

Източник: http://dariknews.bg
Снимка: http://dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova