Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Розов кемпер на обиколка в 25 града в помощ на жените с рак на гърдата

Автор: Нова телевизия | 24.07.2017

Розов кемпер на обиколка в 25 града в помощ на жените с рак на гърдатаРозов кемпер тръгва из България, за да помага на жените с рак на гърдата. Инициативата е на Фондация "Една от 8", чиято основателка е телевизионната водеща Нана, която отново се бори с коварната болест.

Центърът на четири гуми ще стигне до повече от 25 града в страната, а помощта, която ще получат жените с рак на гърдата, ще е напълно безплатна.

"Първият път казах, че ракът ми не е случил на човек, сега казвам, че ракът ми ще умре преди мен", сподели пред NOVA Нана. В битката с болестта ще й помага борбеният й дух. Войната с диагнозата ще води с усмивка на лице, а едно от най-силните оръжия ще бъде женствеността.

"Имам желанието да съм красива, имам желанието да направя всичко, за да се чувствам добре, имам желанието хората да видят как може да се живее с рак и как човек може да се радва на живота", призна Нана. Кураж ще й дават и любимите й хора. Тези, пред които не се притеснява да отреже косите си и които иска да научи, че ракът не е присъда.

"Аз искам детето ми да вижда в майка си един пример за подражание, който той да следва и да си казва - аз съм силен човек, трябва да бъда силен човек",
призна Нана.

Нана: Втория път ще мина през рака красива и радвайки се на живота

Докато се бори за своя живот, Нана ще бъде и до жените като нея. След едногодишни усилия и благодарение на дарители, фондацията й постигна една от заветните си цели - да купи кемпер, с който екипът на организацията да обикаля страната.

"Кемперът ще измине хиляди километри и ще обиколи десетки градове в страната, за да помогне на жените,които страдат от рак на гърдата", о
бясни Нана. Центърът на 4 гуми започва своята обиколка следващата седмица. Тя ще продължи 6 месеца, а целта е да стигне до колкото се може повече пациентки. В мобилния център, жените ще получат всякаква помощ - от консултации с психолог до протези и перуки.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova