Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Кулинарен фестивал в Русе набира дарения за деца в нужда

Автор: www.dunavmost.bg | 17.05.2016

Кулинарен фестивал в Русе набира дарения за деца в нуждаНа 20 май в Мол Русе ще гостува Международният кулинарен фестивал "България посреща вкусовете на света".

Събитието се организира с подкрепата на Община Русе, в партньорство с Министерството на туризма, 17 дипломатически мисии в България, Мол – Русе, GTC България, Кулинарна Академия HRC и Международния женски клуб-София.

Всички събрани средства по време на кулинарното събитие на годината ще бъдат предоставени в подкрепа на различни социални каузи, като за гр. Русе беше избрано Сдружение „Дете и пространство“.

По време на фестивала гостите ще имат възможност да закупят специално изработени от деца сувенири, а приходите от символичното дарение за вход в размер на 3 лв., ще бъдат предоставени на Сдружение „Дете и пространство” за рехабилитацията на деца в риск и деца със специфични нужди.

В изработването на сувенирите участие има и Люси, който само преди няколко дни преживя чуден ден, ден рожден… Той навърши 16 години и е учуден и изненадан, че е център на вниманието на своите приятели. Люси е настанен в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Вяра”. Преди 2 години Людмил идва тук от дома в Брестовица. Сега е ученик в 9-ти клас и мечтае да стане техник. В новия си дом вече има самостоятелна стая, която сам подрежда и почиства. В нея той учи уроците и слуша музика на таблета си.

Включва се във всички занимания и обича да рецитира стихотворението „Аз съм българче”. Любознателен е и разглобява разни технически „джажди”, но после не винаги успява да ги сглоби. Сега вече има свой дом, стая, приятели, ходи на училище. И съответно рожден ден.

Източник: http://www.dunavmost.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova