Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Седмица на православната книга във Варна

Автор: dveri.bg | 22.08.2016

Седмица на православната книга във ВарнаОт 4 до 11 септември за 18-та поредна година във Варна с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще се проведе традиционната вече "Седмица на православната книга".

Създаден с благослова на покойния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, през годините форумът се разви в международна проява и на срещата във Варна се събират издатели, преводачи, автори и почитатели на православната книга не само от България, но и от Сърбия, Гърция, Кипър, Черна Гора, Русия, Украйна и пр.

Тази година Седмицата на православната книга е посветена на 1100–годишнината от успението на св. Климент Охридски. Това издание ще акцентира основно на постиженията в книгоиздаването и православната духовност и култура в България. По традиция главните събития от програмата ще са вечер от 18 до 19 ч., когато ще бъдат представяни нови книги. Едно от тазгодишните издания е „Житие на Св. Серафим”, най-новия канонизиран светец на Българската и Руската църква. Ще бъдат представени неговото житие и проповеди. По време на форума ще бъде представено и едно съвместно издание между Духовно-просветен център „Св. архангел Михаил” към Варненска митрополия и издателство на Приморската митрополия в Черна Гора. Книгата се казва „Посъветвай ме, отче”. Тя представлява въпроси и отговори към различни духовници, събрани в един сборник.

Седмицата на православната книга се организира от Варненска и Великопреславска митрополия в сътрудничество с Община Варна и други организации.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: http://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova