Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Семейство от Германия подари дрехи за деца от шест села

Автор: БНТ | 08.05.2018

Семейство от Германия подари дрехи за деца от шест селаСемейство от Германия подари дрехи за децата от шест села в общините Долна Митрополия и Оряхово. Даренията са събрани от германска благотворителна организация по идея на германска лекарка, чиито корени са от плевенското село Крушовене.

Д-р Анита Шойн, съпругът ѝ и децата им докараха пълен бус с дрехи за детската градина и училището в село Крушовене. Изборът на селото не е случаен – в Крушовене е роден бащата на Анита, който емигрирал в Германия и дълги години е работил като лекар. Самата Анита е родена и израснала в Германия, но като дете всяко лято идвала в селото при баба си и дядо си. От тях научила български, а сега решила да помогне на своите земляци.

д-р Анита Шойн, лекар: "Ние в Германия сме много богата държава и виждаме тука в България какво е. И искаме да помогнем на тези, които са по-бедни. И да се радват. Защото ние имаме много и имаме възможност да го донесем."

Близо 80 деца от шест села ще получат дрехи, тъй като в училището има ученици и от няколко близки населени места, а детската градина е с допълнителна група от друго село. Това не е първото дарение на фамилията на немската лекарка. Преди години баща й подарил на селото линейка и домакински уреди.

Ваньо Транков, кмет на Крушовене: "Това дарение е много скъпо за нас, тъй като повечето деца от училище „Климент Охридски" са социално слаби дечица. И това е един много голям плюс за децата от село Крушовене и за децата от околните села, които учат в селото."

Гостите обещаха да донесат и още дарения – играчки, обувки и учебни помагала.

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova