Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Строителна фирма от Варна ще дари 10 инсулинови помпи за деца с диабет

Автор: uspelite.bg | 02.11.2016

Строителна фирма от Варна ще дари 10 инсулинови помпи за деца с диабетЧаст от средствата от продажбата на апартаменти в жилищен комплекс „Лабиринт” гр. Варна ще бъдат дарени за закупуването на инсулинови помпи за деца с диабет.

Те решили да помогнат на децата в града, след като научили, че в университетската болница на града работи първият у нас Център за иновативни терапии при деца с диабет.

Благодарение на тези помпи, които постоянно подават малки дози инсулин към организма, съобразно нуждите на малките пациенти, децата няма да усещат всекидневното страдание от изследване на кръвната захар по няколко пъти на ден и инжектирането на инсулин. В края на месец ноември ще бъде закупена първата инсулинова помпа, която струва 7 000 лева.

200 лева заделяме от всеки един апартамент. Сумата, която ще съберем, е достатъчна да се купят 10 инсулинови помпи. Надявам се с другите комплекси да съберем още. Дано да дадем пример и на останалите строителни компании или на хората изобщо с частен бизнес.

Грета Желева - представител на строителната фирма: Освен това всеки собственик на ново жилище ще получи сертификат за дарител, като напомняне, че към каузата може да се приобщят още хора с добри сърца.

Г-жа Желева допълни, че амбициите им с инсулиновите помпи не свършват. Те мислят за детски центрове и клубове за спорт, за да могат тези деца да се чувстват като всички останали. И апелира всички хора, които могат да помогнат.

Само преди седмица жилищният комплекс стана най-новият партньор на Детската диабетна асоциация „Докосни дъгата”, която цели събирането на средства именно за закупуване на инсулинови помпи и консумативи за деца, болни от диабет тип 1, чиито семейства са в затруднено положение.

На 2 октомври във Варна беше открита и първата баскетболна школа за деца и юноши - баскетболен клуб „Черно море-Тича”, която е по идея на Деян и Калоян Иванови, едни от най-добрите баскетболисти на България. Школата, която е напълно безплатна към момента има 350 деца. В школата ще тренират и деца с диабет, защото всички деца са равни и заслужават равни възможности.

Източник: http://uspelite.bg
Снимка: http://uspelite.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova