Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Търсят нови приемни семейства в Благоевградска област

Автор: БНТ | 23.08.2017

Търсят нови приемни семейства в Благоевградска областТърсят нови приемни семейства в Благоевградска област. 13 деца от региона трябва да бъдат настанени в нови домове в Петрич, Сандански и Благоевград. Кандидатите, които желаят да станат приемни родители трябва да бъдат физически и психически здрави, да са с чисто криминално минало и да не са лишени от родителски права. Краен срок за кандидатстване няма.

В Благоевградска област вече има над 100 приемни семейства. Най-много са в областния център – 25, но дори и в най-малките общини има утвърдени приемни родители. След изготвен анализ за развитието на социалната услуга „Приема грижа”, експертите търсят още кандидати.

Стоянка Димитрова, началник на областния екип по приемна грижа за Благоевградска област:„За община Благоевград ние ще имаме потребност да утвърдим нови осем кандидати за приемни семейства, които да полагат грижи за деца в различни профили, пет здрави деца и три от тях да бъдат с увреждане.”

Две приемни семейства се търсят в Петрич и три за община Сандански. За да покриват разходите по отглеждане на детето, професионалните приемни семейства получават основно месечно възнаграждение от 690 лева, както и допълнителна издръжка.

Стоянка Димитрова, началник на областния екип по приемна грижа за Благоевградска област:„За дете от 0 до 3 години се изплаща месечна издръжка в размер на 260 лв., от 3 до 14 – 227,50 лв. и от 14 до 18 години – отново 260 лева. Освен това те получават и месечни добавки от Дирекция „Социално подпомагане” в размер на 37 лева.”

Семействата, които се грижат за деца с увреждания получават почти два пъти повече. Кандидатите, които искат да отглеждат дете като приемни родители могат да получат повече информация от Областния екип по приемна грижа, който работи в сградата на общинската администрация в Благоевград.

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova