Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Помогнаха на абитуриент да се сдобие с нов дом и облекло за празника

Автор: uspelite.bg | 01.05.2018

Помогнаха на абитуриент да се сдобие с нов дом и облекло за празникаДобри хора помогнаха на абитуриента Тихомир Трайков от с. Елисейна с костюм за бала и нов дом. Момчето и майка му загубиха своята къща в пожар седмици преди абитуриентската му вечер.

С идването на месец май започва и сезонът на баловете. Време, което е известно с положително настроение, празненства и усмивки. За жалост, не всички, които завършват училище, могат да се насладят подобаващо на празника си, защото той е обвързан и с много разходи.

Пример за това е абитуриентът Тихомир Трайков от с. Елисейна, който на Цветница остана да живее в каруца с майка си, защото къщата му бе унищожена в пожар. Когато семейството изпадна в това затруднено положение, без подслон, лични вещи и с едва 146 лева на месец, то получи помощ от Община Мездра. Кметът Генади Събков оказа пълното си съдействие за издаването на личните документи на Тихомир и майка му Росица и дори предложи работа на момчето в Общината. То ще може да я започне веднага, щом завърши средното си образование.

На помощ се притекоха и доброволци от Българския младежки червен кръст за област Мездра, които всяка година събират парични средства за абитуриенти. Около Великден те набраха общо 1551 лева, които са разпределиха между 11 ученици, сред които е и Тихомир. Семейството получи подкрепа и от дарители, които събраха общо 3 432.67 лева.

Преди броени дни Тихомир и Росица получиха ключовете от новия им дом. Те още не са събрали цялата сума за жилището, но благодарение на проявената благородност от собственичката, двамата ще посрещнат абитуриентския бал в топлината на домашния си уют. Момчето вече има и костюм за празника си, защото марка за мъжка мода и обувки се е свързала с него и му е предоставила възможността сам да избере дрехите за официалното събитие.

Източник: www.uspelite.bg
Снимка: uspelite.bg/dobri-hora-izbaviha-abiturient-ot-beda-nameriha-mu-nov-dom-i-kostyum-za-praznika-1

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova