Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Топъл обяд за 350 бедни от община Хасково

Автор: www.hsmaritsa.com | 07.09.2016

Топъл обяд за 350 бедни от община ХасковоТопъл обяд ще получат 350 социално слаби от община Хасково. Една трапезария ще храни крайно нуждаещите се в областния град. Тя се намира на улица "Кресна" N1. За първи път храна ще се раздава и на хората в нужда по селата в цялата община. Кметовете на малките населени места ще съдействат за откриването на повече потребители на услугата. Заявления от заинтересованите граждани ще се приемат от 26 август до 16 септември 2016 г. Храната ще се раздава през периода от 1 октомври 2016 г. до 30 април 2017 г. В столовата, която разполага със собствен кухненски блок, те ще се хранят от 11 до 13 часа, каза заместник-кметът по социалната дейност на Хасково - Милена Трендафилова.

От тази услуга ще може да се възползват четири групи хора. Това са лица и семейства на месечно социално подпомагане, хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, както и самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии и доходи, също скитници и бездомници. На трудноподвижните хора, инвалидите и бездомниците храната ще бъде разнасяно по домовете и мястото им на обитание. На одобрените по проекта от селата храната ще се разнася от социалния патронаж.
Проектът е на стойност 130 168 лв., каза Живка Добчева - главен експерт в отдел Социална политика.

Кандидатите ще трябва да подадат заявление по образец, документ, удостоверяващ доходите на лицата и семейството за последния месец преди подаването. За инвалидите - документ от трудово-експертна лекарска комисия или медицинска бележка от личния лекар, удостоверяваща затруднения в придвижването.

Източник: http://www.hsmaritsa.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova