Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Надежда за малкия Валери

Автор: Нова ТВ | 04.12.2015

Надежда за малкия ВалериДобра новина пристигна от съседна Турция! 2-годишният Валери успешно премина през първия си курс на химиотерапия. Стотици хиляди българи станаха съпричастни с историята на момченцето, страдащо от рядка форма на тумор в мозъка.

Буквално за броени часове хора от цяла България събраха огромната сума от над 300 хиляди лева и помогнаха Валери да замине на лечение в Турция. Всеки ден зрители ни питат какво е състоянието на детето към този момент.

През месец август тази година едно жизнено дете получава най-тежката диагноза - тумор с размери около 8 сантиметра. Изключително рядък и агресивен.

На 8-ми ноември сълзите на неговите родители стигнаха до домовете на стотици хиляди българи. А по-малко от 24 часа по-късно цялата сума за лечението на Валери вече е събрана.

След 10 дни Валери успешно приключва първия етап от лечението - с любимата си детска песничка. Спокойствието за родителите трае кратко. Само ден след изписването от болницата, Валери отново се връща там. Изследванията на кръвта му са показали опасно нисък хемоглобин. Детето е прието в болница и се налага да му прелеят кръв. Преливането е успешно и днес момченцето вече заспива без системи - в хотелската стая.

"Вече е зачервил бузки, вкъщи сме, храним се, носим маски непрекъснато, като сме около него. По-спокоен е. Лекарите изрично ни предупредиха, че понеже имунната му система е много слаба и не е желателно да пътуваме, така че до следващата химиотерапия ще сме тук", споделя майката Виделина.

А тя започва малко преди Коледа. Първата Коледа, която Валери ще прекара извън дома си - но заобиколен от любов - тази на семейството си и на цяла България. А борбата продължава и в утрешния ден. И в този след него. И ще продължи поне до другата Коледа.

Източник: http://novanews.novatv.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova