Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителен базар на мартеници подпомага потребителите на социални услуги във Велико Търново

Автор: Агенция Фокус | 17.02.2016

Благотворителен базар на мартеници подпомага потребителите на социални услуги във Велико ТърновоБлаготворителен базар на мартеници работи във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Ръкоделията и сувенирите, които се предлагат там, са изработени от потребители на социалните услуги на територията на общината. Събраните средства от продажбата им ще послужат за подпомагане на дейността на арт-ателиетата, които са създадени и работят към клубовете, центровете и домовете от града. С подкрепата на кмета Даниел Панов сръчните майстори от социалните услуги традиционно разполагат с място в центъра на града, което ще ползват безвъзмездно.

Щандът с ръчно изработени се намира в непосредствена близост до централните автобусни спирки на ул. „Васил Левски” и сградите на Община Велико Търново и Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”.

Част от ръкоделията и сувенирите ще бъдат подредени и в благотворителна изложба базар. До 1 март експозицията ще гостува в центровете, домовете и клубовете на територията на Велико Търново и населените места от общината, в които се предлагат социални услуги.

Изнесеният базар ще работи всеки ден от 10,00 до 18,30 ч. Графикът на изнесената благотворителна изложба на мартеници и сувенири, изработени от потребители на социалните услуги, е следният:

- От 18 до 20 февруари: Център за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи – Велико Търново; Център за социална рехабилитация и интеграция на възрастни – Велико Търново; Дом за стари хора „Венета Ботева” – Велико Търново.
- 21 и 22 февруари: Съюз на инвалидите; Училище за талантливи деца в с. Русаля; Кризисен център за деца в с. Балван.
- 23 и 24 февруари: Дневен център за деца с увреждания “Дъга “ - Велико Търново; Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи I, II и III – Велико Търново.
- 25 и 26 февруари: Защитено жилище за лица с умствена изостаналост в Дебелец; Дневен център за възрастни хора с увреждания във Велико Търново; Дом за деца лишени от родителска грижа „Пеню и Мария Велкови“ във Велико Търново.
- 27 и 28 февруари: Дом за възрастни хора „ Св.Иван Рилски“ в с.Балван; Център за настаняване от семеен тип за деца – Велико Търново; Център за настаняване от семеен тип за лица - Велико Търново.
- 29 февруари и 1 март: Дневен център за възрастни хора – Велико Търново; Защитено жилище за лица с психични заболявания - с. Церова кория; Център за социална рехабилитация и интеграция за лица с психични разстройства и интелектуални затруднения - Велико Търново.

Източник: http://www.focus-news.net

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova