Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

За мен изкуството идва от сърцето, храни душата и въздейства на хората

| 31.08.2018Следният текст е мотивационно писмо на деветнадесетгодишната А. Ф., с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2018. Освен мотивационното писмо участничката ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от - http://milostiv.org/text/770

Още от малка аз съм възпитаничка на АРТ център „Видима“ в град Севлиево и повече от единадесет години използвам свободното си време, за да се обучавам, осъвършенствам и експериментирам в областта на изобразителното изкуство. Неведнъж съм участвала в изложби на центъра и се надявам, че имам талант, който многократно съм демонстрирала. С школата съм представяла българските деца в почти всички европейски столици, както и в държавите- Индия, Япония, Китай, Катар и други. Имам призове, дипломи и сертификати от много международни и национални конкурси. Участвала съм в много пленери и смятам, че притежавам умение да общувам с децата и приятелите си, с които усърдно рисуваме в нашата школа. За мен беше истинско удоволствие през всичките тези години да посещавам всяка изложба в нашата галерия на най-добрите съвременни художници. През цялото време това ме изпълваше с амбиция и мечтата ми беше един ден да бъда на тяхното място.

Завършвайки средното си образование с пълно отличие и златен медал, аз искам да продължа своето образование във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Медотий“, специалност Педагогика на обучението по изобразително изкуство.За да мога един ден, когато завърша да бъда на мястото на моите преподаватели и да науча децата да бъдат едни достойни хора, каквито са моите учители. Мечтая да се реализирам като творец, преподавател и да остана в страната си, за да изпълня амбициите и поставените си цели. Искам един ден училището, школата и университетът ми да се гордеят с мен.

Избрах тази специалност,защото ще имам възможност да се докосна и се надявам да усвоя основни знания и умения във всички жанрове на изобразителното изкуство като- живопис, стенопис, скулптура, история на изобразителното изкуство, графика и пластична анатомия. Ще имам възможност да работя с различни материали и да науча нови техники за рисуване. Чрез всичките знания, умения и богата придобита култура по изобразително изкуство през годините, се надявам да бъда достатъчно компетентна, за да обучавам децата и младите хора да творят. Защото за мен изкуството идва от сърцето, храни душата и въздейства на хората.

Висшето образование освен възможност за по-голяма реализация, то дава и шанс за нови запознанства и срещи с различни хора, за обмен на опит и знания, за намиране на нови приятели. Както и случай за наблюдение и опознаване на съвременния метод на преподаване и черпене на опит. Образованието в университет според мен  е начин за придобиване на нови знания и надграждане на досегашните. Придобиването на висше образование е ново начало за мен и като всяко начало то ще бъде трудно, ще има препядствия по пътя, но чрез преодоляването на препядствия ние, хората се учим по- лесно да приемаме следващите. За мен е много важно да имам цели, защото, когато ги постигна, аз се чувствам удовлетворена и горда от себе си, както и хората около мен. Аз се стремя към това да получа знания, които да прилагам в работата си за в бъдеще, да правя нещата на практика, а не само на теория да ги знам и един ден, когато завърша, дипломата да отговаря на реалните ми възможности, защото така ще постигна истинския успех и ще съм горда от себе си.

Снимка: https://pixabay.com

Търси

Категории

 1. Всички
 2. Добри примери
 3. Материали от конкурс за есе, посветен на милостинята и дяконията
 4. Беседа за милосърдието и социалната дейност на Църквата
 5. Дарителството в България от 1878 до 1951 година
 6. Милосърдие и християнство
 7. Конкурс "Добротворчество" 2015, категория Студенти
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. Как да получа помощи?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. Конкурс "Добротворчество" 2018
 13. Конкурс "Добротворчество" 2019
 14. COVID-19
 15. Конкурс "Добротворчество" 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022

Тип

 1. Всички
 2. Препоръчани
 3. Видео

Статии и видео


Текущи инициативи
Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova