храм Св. Благовещение 
Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 
Начало > Православни храмове > храм Св. Благовещение

храм Св. Благовещение

Новостроящ


Адрес ж.к. "Дружба" 2 Бул. Цветан Лазаров до бл. 209, обл. София град Ел. поща
Интернет адрес http://milostiv.org/712 Телефон
Виж на карта bgmaps.com
Информация
Целта на кампанията е набиране на средства за доизграждане на новостроящият се православен храм “Св. Благовещение” в столичния квартал Дружба 2. Енорията е част от Софийска митрополия, която е една от най-старите епархии на Българската Православна Църква.

През 1995 година трима жители на квартала финансират и изграждат Храм „Св, Пророк Илия”, който е единственния Православен Храм в квартала и вече 19 години в него се черкуват неговите жители. За съжаление Храма не може да побере всички желаещи православни християни. Църковното настоятелство от дълги години се подготвя събирайки пари и подготвяйки всички необходими документи за строеж на по-голям Храм на територията на същия църковен двор само на метри от „Св.Илия”. Строежа на новия Храм започна през миналата година със собствени средства на църковното настоятелство, като целта е през тази година да се завърши грубия строеж и се положи покрив.

Строежа на Православен Храм за българите винаги е бил общонародно дело. Възможноста за всеки един от нас и особено за жителите на района да съучастват в строежа на Храма макар и с един лев ги прави съпричастни към това дело. Това възпитава малки и големи в родолюбие и любов към изконните български ценности.
За дарения
Банка: Обединена българска банка
IBAN: BG50UBBS80021090315830
Допълнителна информация
Карта


Обновено на 13.05.2013


Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova