Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Приказка с добър край!

04.02.2014

Приказка с добър край!Текст изпратен ни от хора благодарни за направеното им добро.

Преди по-малко от месец сайта Милостив ни запозна с две малки ангелчета. Теди на 13 годинки и Ради на 7 годинки. Братче и сестриче, които живеят в своя свят. Далеч от палавите детски игри, от приятели и мечти. Тъжна приказка за две реални деца. И както винаги става в приказките, доброто побеждава. Ради и Теди докоснаха сърцата на хората. И днес тяхната приказка започна да се пише отново. Столичния бизнесмен Алекс Врабчев, който се докосва до историята на двете деца и решава да им протегне ръка, за да направи живота им по-лек. Според дарителя никой на този свят не е сам. Не са сами и децата, които се отглеждат с много любов от родителите си, въпреки трудностите, които срещат в ежедневието си. Това не са първите деца на които Алекс Врабчев помага. В едно интервю той споделя, че няма по-голяма награда от това да видиш усмивките на тези деца и млади хора. В интервюто той призовава всички фирми да го правят. Да даряват не само по Коледа, а през цялата година. Защото тези деца и млади хора са сред нас с болките и мъките си всеки ден.Това призоваваме днес и ние... Помагайте, за да го има доброто, за да живее, да живеят децата на България. И нека доброто бъде заразно!

В социалната мрежа често четем стихове на Мира Дойчинова- irini. Освен, че пише стихове, тя рисува картини. Такава картина от сюжет на приказката ''Хензел и Гретел'' е нейния принос към каузата на тези две деца. Картината е обявена на търг и продадена, а парите дарени за Теди и Ради. Още много хора се включиха да подкрепят това българско семейство, което се бори за по-добър живот на децата си.И както се пее в припева на известна ни на всички песен:
"Дано, дано, дано, дано, дано, дано,
до всяко добро същество застане поне още едно,
тогава, тогава, предвиждам такъв живот,
че само си викам "Дано, дано, дано"

Източник: http://milostiv.org

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova