Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Доброволци стават ментори на деца от домовете

09.02.2014

Доброволци стават ментори на деца от домоветеЧрез изграждане на индивидуален подход към всяко дете, те успяват да накарат децата да се чувстват значими и обичани
Доброволци посещават домове за деца, лишени от родителска грижа. Участниците в инициативата "Стани ментор на дете от дом" помагат на подрастващите с уроците, съветват ги и ги подкрепят. Чрез изграждане на индивидуален подход към всяко дете, доброволците успяват да накарат децата да се чувстват значими и обичани.

Бойко е прекарал последните 10 години от живота си в дома "Асен Златаров" в София. Не се гордее с миналото си, но настоящето е различно – заради хората, които са повярвали в него. От близо две години той работи с ментори, които го насърчават, мотивират го да ходи на училище, да спазва обещанията си и да полага усилия, за да се реализира в живота.

В продължение на две години Анелия и Елена посещават дома в Надежда всеки ден след работа. Всяка от тях се занимава с определено дете. Помагат на останалите с уроците, а в късния следобед провеждат ИТ курс в института. Когато обърнеш внимание на едно дете, то се променя към по-добро. Когато види твоята обич и подкрепа, то започва да се държи по-добре, споделят двете дами.

Липсата на индивидуален подход е основния проблем при отглеждането на децата в домовете. Именно затова промяната у децата, с които доброволците се занимават индивидуално, е огромна. Менторът се превръща в ролеви модел, някой, на когото детето е мотивирано да подражава и да следва положителния пример.

Бойко е щастлив, че доброволците са около него, защото с тях той вижда бъдещето си в много по-добра переспектива. Според него именно това, че има хора, които да го насърчават, ще му помогне да се реализира в живота.

Бъдещите планове на Бойко са да завърши и да започне работа. Обещава, че някой ден ще намери начин да върне жеста на своите ментори, като самият той подаде ръка на човек в нужда.

Източник: http://news7.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova