Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Децата от „Чисти сърца” посетиха Дома за стари хора в с. Фатово

04.03.2014

Децата от „Чисти сърца” посетиха Дома за стари хора в с. ФатовоМного поводи и дни има през годината, в които хората се сещаме да си благодарим, но Сирни Заговезни (Пустовете) в Родопите е специален ден. Денят за прошка естествено се превръща и в ден за благодарност. На това приучваме и нашите деца от Младежкия православен център „Чисти сърца” към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски” в Смолян. В навечерието на Заговезни група хористи и рецитатори от „Чисти сърца” и деца от Неделното училище „Св. Николай Чудотворец” от смолянския квартал Устово посетиха Дома за стари хора в с. Фатово, общ. Смолян, за да зарадват настанените тук със стихове, песни и прегръдка, да им изкажат благодарност, че много труд са полагали като млади и всеки е бил според силите си в полза на развитието на родния край. Да благодарят също и на медицинския и помощен екип на Дома с доскорошен ръководител Асен Каменов за непрекъснатите грижи към възрастните, които не бива да страдат, че са останали сами. Тук живеят 90 човека. Базата е от три сгради, подновени преди три години по европейски проект, спечелен от общ. Смолян. В този Дом за възрастни хора беше обявено създаването на Младежката доброволческа организация „Чисти сърца” на 21 ноември 2010 г. – в деня на Въведение Богородично, затова и децата идват тук с особен трепет.

Тъй като първият ден на Великия пост съвпада с 3 март – Националния ни празник, цялата концертна програма на децата носеше дух на родолюбие, вяра, доброта, благодарност. Възрастни в инвалидни колички, с бастуни, с различни здравословни неудобства тръпнеха от детския поздрав, радваха се, а по лицата на някои се стичаха сълзи. Получиха от децата почерпка, купена с „доброволчески левчета” – една чудесна инициатива на „Чисти сърца” всяко дете да отделя на месец по едно „доброволческо левче” от джобните си парички за благотворителни цели.

За да пътуват децата до Фатово и да гостуват на възрастните хора, да развиват различни благотворителни дейности изключителна подкрепа имат от добри хора, които подпомагат финансово доброволческите им идеи. От сърце благодарим на всички добри хора – анонимното смолянско семейство за периодичните му дарения, на Пресияна Костова, застраховала за тази година с лични средства всички деца и ръководители в „Чисти сърца”, на инж. Манол Люнчев и Никола Христов, осигурили допълнително осветление в Неделното училище на храма за работа на децата-художници и децата-журналисти, на сем. Альошеви, подкрепящо всички наши доброволчески инициативи, на дарителите, пуснали в Коледната ни касичка за децата инвалиди от Смолян 487.18 лв. Без помощта на милостиви и благородни хора много от идеите на децата да зарадват изпадналите в нужда не биха се осъществили. Затова на тръгване всички влязоха в параклиса „Св. Константин и Елена”, построен в двора на Дома за стари хора, и запалиха свещички за благодарност към Бога и за здраве на семействата си и дарителите ни.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova