Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Майка се бори за живота на детето си

16.03.2014

Майка се бори за живота на детето си Майка се бори за живота на дъщеря си, след отказ от Фонда за лечение на деца в чужбина да й помогне. Борбата за намиране на точна диагноза у нас е вече изгубена за семейството. От 2007 г. до днес епикризите са различни, антибиотиците стават чест от ежедневието на Габи, а лекарският съвет е „да се пази”.

Сагата с откриване на точна диагноза на Габи започва през 2007 г., когато малкото момиче постъпва с болница с диагноза пиелонефрит, след изписването лекарите уверяват семейството, че е вече излекувана. Следват поредица от уроинфекции с Ешерихия коли и задължителното приемане на антибиотици. През 2009 г. Габи научава, че десният й бъбрек е наполовина по размер от левия. Детето е изпратено на спешен прием при доц. Буева - детски нефролог, ръководител на Клиниката по нефрология и диализа. Според специалиста няма нужда Габи да постъпва болница, препоръчва да й бъде извършена сцинтиграфия, която да установи функцията на бъбреците. Извършеното в УМБАЛ „Св. Иван Рилски” изследване, показва, че десният бъбрек работи на 21%, а левият на 79%. По-слабо функциониращият бъбрек е със значително намалена функция и нарушена структура – нефросклероза, а левият - със запазена структура и функция, показват резултатите. Майката на Габи - Дора Кочарова, бива покрусена от лекарския съвет, който получава – „няма връщане назад, пазете я!”. Съобщават й, че всяка инфекция, всеки вирус, може да бъде фатален за нея. Правят се нови изследвания, след които докторите решават, че детето не е за операция. Следват обаче инфекция след инфекция, лекувани с антибиотици. Така до март миналата година, когато Габи прекарва пореден пиелонефрит. Последвала сцинтиграфия, показва, че десният бъбрек на момичето работи на 16,4%, а левият вече е засегнат. Докторите не изписват да се извърши ядрено магнитен резонанс, нито томографско изследване, биопсия, имонологично изследване. Затова майката на Габи решава през август 2013 г. да подаде документи във „Фонда за лечение на деца в чужбина”. Два месеца по-късно според решението на комисията, детето е с уточнена диагноза, извършени са достатъчно по обем изследвания и адекватно лечение и че няма нужда от лечение в чужбина. Препоръчва се обаче Габи да постъпи в Клиника по детска нефрология и хемодиализа, което е трябвало да се случи още през 2009 г. Майка й обжалва пред Министерство на здравеопазването и чака три месеца отговор, който се очакваше да получи на 25 февруари, който се отлага за 11 март, сега се оказва, че ще бъде получен на 18 март. „Не мога да чакам до безкрайност, борбата ни тепърва започва”, сподели за вестника Дора Кочарова. Това е причината да открие сметка за набиране на средства, за изследване на Габи в Германия. Сумата от 5060 евро е непосилна за семейството. С нея ще се извършат само нужните изследвания и не включва пътя, престоя и евентуално последвало лечение.

За дъщеря си Дора разказва, че е весело дете, живее в собствения си свят. Иска да стане лекар, за да помага. Габи е ученичка в 5 г клас във ОУ „Васил Априлов”. Справя се с учението, макар да среща трудности. Не може да носи тежката си ученическа чанта, за това има втори комплект с учебници у дома, осигурен от директора на училището. Посещава часовете по физическо, но не може да извършва големи натоварвания. Учителите я разбират и позволяват бутилката вода да е до нея на чина, понеже детето има нужда от поемане на големи количества от течността.

Каузата за Габи вече има последователи – за 2 дни са събрани 1450 лв.

Сметките на Габи са дарителски, свързани единствено и само с нейното лечение.
ПроКредит Банк
IBAN: BG60PRCB92301045769215
BIC: PRCBBGSF
Габриела Захариева Кочарова

Банка ДСК
IBAN: BG25STSA93000021594556
BIC: STSABGSF
Габриела Захариева Кочарова

Фейсбук страница

Източник: http://burgasdunews.info
Снимка: facebook.com/helpforgabi

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova