Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителен концерт в помощ на 12-годишния Иво Ивов

17.03.2014

Благотворителен концерт в помощ на 12-годишния Иво Ивов 12-годишният Иво Ивов от Радомир, който страда от тежка болест е преживял операция на главния мозък, но впоследствие му е открит тумор на врата. Общата сума, която е необходимо за лечението на момчето е 120 хиляди евро.

Иво страда от рядкото заболяване неврофиброматоза тип 2 - Болест на Реклингхаузен. Симптомите на заболяването са най-вече неврологични, но кожните промени са тези, които се забелязват първи от пациента и са сигнал да потърси специалист. По кожата или лигавицата могат да се появят пигментни петна с цвят "кафе с мляко“, които често грешно се приемат за лунички. Петънцата могат да са единични, но най-често са множество и се появяват на нетипични места, като например под мишниците. Броят и размерът на пигментните петна се увеличава драстично след пубертета. Освен възли и петна, характерни за това рядко заболяване са кожните тумори и подкожните неврофиброми (доброкачествени тумори). Рядката болест може да причини инсулт в резултат от запушване на вътрешната сънна артерия.

Момчето се нуждае от операция, която трябва да се извърши в Германия или Турция, тъй като двете страни разполагат с кибер нож, с който трябва да се премахне туморът.

Радомирци се включват активно с редица инициативи в помощ на страдащото момче. Перничани също ще помогнат с благотворителен концерт, който ще се състои на 19 март (сряда) от 17 часа в ОДК - Перник. В концерта ще вземат участие: детско - юношески фолклорен ансамбък "Граовче", балет "Вая", детско - юношески театър "Мускетарите", хор "Родна песен" и школа по спортни танци. Идеята е на организаторите Мартин Борисов и Красимира Василева.

"Днес в училище ни четоха за него и ни хрумна да направиме благотворителенкнцерт казахме на директорката на одк в 12:00 а в 14:00 беше организирано всичко. Поръчахме и плакати. Радваме се, че успяхме.", споделят учениците подели идеята за благотворителния концерт в помощ на Иво.

Открита е и банкова сметка за набиране на средства.

Банкова сметка в Пощенска банка:
BG47BPBI79404078032501
Иво Ивов Христов

За повече информация - facebook.com/pages/ЖИВОТ-ЗА-ИВО

Източник: http://www.zapernik.com
Снимка: facebook.com/pages/ЖИВОТ-ЗА-ИВО

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova