Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

„Добротолюбие” – един блог за доброто

19.03.2014

„Добротолюбие” – един блог за добротоОт две години в българското Интернет-пространство се появи и доби популярност Блог Добротолюбие, чиито автори заявяват още в „главата” на сайта си: „Ние обичаме доброто”. Блогът се поддържа от ученици в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски” и студенти от Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Ангел Карадаков, един от редкаторите на сайта, разказва за началото на проекта: „Създаването на Блог Добротлюбие е една сбъдната мечта. От доста време се чудехме дали да създадем блог, чрез който и ние, макар и скромно, да благовестим за Христа на света. За две години почувствахме блога като наше дете, което леко по леко расте и се разраства. Нашето мото е: „Ние обичаме доброто”. Идеята да кръстим блога Добротолюбие се появи мигновено, след като заговорихме за осъществяването на идеята и мечтата ни, а именно: да си имаме и ние място в Интернет. За нас името „Добротолюбие” събира в себе си добротворство, милостиня, любов и в същото време носи църковност и православен дух, защото няма съзнателен християнин, който да не е чел или поне чул за 5-те тома, наречени „Добротолюбие”. Това заглавие напомня и за великите слова на светите отци, събрани от св. Никодим Светогорец”.

Екипът на Блог Добротолюбие включва двама администратори – Боян Фердов и Ангел Карадаков, както и сътрудниците: Здравко Кънев, Костадин Милушев, Николина Александрова, Симеон Тричков. Със своите материали и подбор на статии те изпращат в Интернет-пространството послание за християнска любов и добротворство.

Същият екип от младежи поддържа и блога в памет на Неврокопския митрополит Борис. Целта на този сайт е да се поддържа жива паметта за делото и личността на този велик български архиерей, убит на 8 ноември 1948 г.

http://dobrotoliubie.blogspot.com

Фейсбук страница

Източник: http://dveri.bg
Снимка: dobrotoliubie.blogspot.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova