Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем за лечението на очите на Криси

23.03.2014

Да помогнем за лечението на очите на КрисиБлагодарение на вас - дарителите, малкият Кристиян Кръстев от Русе проведе поредица от лечения в чужбина, като за последно, преди около осем месеца, Криси претърпя успешна операция на тазобедрените стави в болница Шпайзинг, Виена.

През 2014 на Криси му предстоят две манипулации - през юни трябва да премине през пореден курс на лечение на очите в Уфа, Русия, след което пък да бъдат свалени металните импланти, поставени миналата година във Виена. Общата необходима сума за двете интервенции е 16 000 лева.

Ето писмото на родителите на Криси:
„Уважаеми Дами и Господа,

Пишат Ви родителите на седемгодишния Кристиян Кръстев от гр. Русе, на когото всички Вие помогнахте преди година и половина да се съберат необходимите средства за операция на тазобедрените стави във Виена, поради луксацията им.

Изказваме Ви нашата огромна благодарност за милосърдието и съпричастието, които проявихте чрез участието си в организираната по радиа и интернет преса благотворителна кампания със съдействието на Български дарителски форум и Фондация „Помощ за благотворителността в България”.

Информираме Ви, че преди 8 месеца на Криси беше извършена успешна операция на тазобедрените стави във Виена. Операцията беше много тежка и продължителна, след нея Криси лежа 2 месеца в специално гипсово корито. Беше променен ъгълът на бедрените кости под ставите, самите стави бяха моделирани и им бяха поставени импланти - метални фиксатори, придържащи костите и ставите в определено положение. Тези импланти трябва да се махнат до година и половина след операцията, заради растежа на бедрените кости.

След това на Криси започна да му се извършва пет дни седмично специализирана рехабилитация и се учи да върви. Преди два месеца се наложи да я прекъсне, защото се разболя от тежка бронхопневмония и постъпи в болница за 2-3 седмици (беше на инжекции и системи). След това получи усложнение - синузит. Сега вече почти е оздравял и скоро ще започне отново физиотерапия.

За махането на имплантите през есента е нужна нова (по-лека и по-кратка) операция, но ние не можем сами да ги набавим без Вашата помощ.

Сърдечната ни молба към Вас, всички граждани в България и чужбина, е да помогнете отново на Криси за довършване на лечението и да му дадете шанс да проходи.

Много Ви благодарим!
Родителите на Кристиян“


Можем да помогнем на Криси като изпратим SMS с текст

DMS KRISI на номер 17 777


или преведем пари на дарителската му банкова сметка:
ПроКредит Банк (България) АД
Кристиян Ивайлов Кръстев
BIC: PRCBBGSF
BG28PRCB92301026892718 - лева
BG75PRCB92301426892712 - евро
BG67PRCB92301126892711 - долари

Вижте още репортаж по БНТ за Криси от октомври 2012г.

Източник: http://dmsbg.com
Снимка: bnt.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova