Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Фейсбук страница: Молитвена помощ за нуждаещи се

05.04.2014

Фейсбук страница: Молитвена помощ за нуждаещи сеЕнорийският православен свещеник отец Васил Василев при храм ''Св. Три Светители'' в гр. Шумен създаде Фейсбук страница ''Молитвена помощ за нуждаещи се''.

Идеята е нуждаещи се и вярващи хора да могат да напишат какъв проблем имат и отец Васил да се помоли за тях. Съобщението може да бъде видимо за всички или да бъде изпратено лично към свещеника.

Само няколко часа след стартирането на страницата, започнаха да се появяват първите съобщения с молба за молитва. Майка се моли за дъщеря си, която от седем години се надява да има детенце. Други хора призовават за молитвена помощ за тях самите, за техни близки и познати.

Ето какво пише отец Васил:
„Ако имаш нужда от молитва за твоето здраве /телесно и душевно/ или имаш нужда от нещо друго, което за момента ти липсва и то е добро, благочестиво и полезно за теб, и ближните ти, то се моли и ходи по църкви и манастири. Изпросвай молитвеното ходатайство лично от православните ни свещеници. Можеш и тук в НЕТА да ми споделиш и да се помолим. Молитвата произлизаща от Вярата ще Ви помогне! Аз вярвам, а Вие?“

Кратки биографични данни:
Отец Васил е роден на 20 август 1977 г. в гр. Шумен. Висшето си образование завършва през 2000 година в ШУ „Еп. Константин Преславски”, гр. Шумен с магистърска степен Теолог /богослов/. Семеен е, с две деца - момиченца и достойна съпруга - Презвитера Елена. На 27 юли 2003 г. е ръкоположен от приснопаметния Св. Варенски и Великопреславски Митрополит д-р КИРИЛ за дякон във храм „Св. Атанасий”, гр. Варна. На 30 януари 2004 е ръкоположението му за свещеник от същия Владика в храм ”Св. Три Светители”, гр. Шумен. Понастоящем е енорийски свещеник в гр. Шумен при храм ”Св. Три Светители” и Председател на църковните настоятелства и храмове във селата: П. Волов, Върбак, Каменяк, Радко Димитриево, Вехтово, кв. Мътница, както и в съседните села без храмове.

Повече информация можете да научите от следните интернет страници:

Източник: https://www.facebook.com
Снимка: Фейсбук страница на "Молитвена помощ за нуждаещи се"

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova