Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Споделете, подарете светлина в живота на едно дете!

08.01.2014

Споделете, подарете светлина в живота на едно дете!Нека не допуснем Светлината да угасне завинаги в малките, изпълнени с жажда за живот очички!
Подарете на малката Ани светлина!
Тя ще ви подари своята усмивка!
Безсилни сме да се справим без Вашата подкрепа, приятели!
Подайте ни ръка!
Нека заедно запазим Слънцето за нашата Звездичка!
Тя се казва Ани и е на 6 години! Чакахме я 12 години да се роди и тя дойде - като мъничка звездичка, която като Слънцето ни огря и зашемети от щастие!
Но Бог ни е изпратил и изпитание наравно с неземната радост!
Най-голямата ни битка е да запазим в нейните очички и малкото, останало зрение, което има!
За жалост всичко, знаете е свързано с финанси, а нашите вече отдавна привършиха! Подкрепят ни колеги и приятели, теглим кредити и така, така вече 6 години!
Ани е със Спина Бифида, Сколиоза, едното и краче е по-късо от другото,Вроден хипотиреоидизъм, Митрален пролапс, а най-тежкото е прогресивното и тежко заболяване Атрофия на Лебер, от което страда едва 1% от населението на планетата / това е тежка Атрофия на зрителните нерви и на ретината и на двете очички, която много рядко засяга момичета /. Към момента остатъчното зрение на малката Ани е общо едва 10%. В България няма лекари, които да помогнат! Съветът на българските медици към нас, като родители беше: „Молете се на Бога!” Държавата пък съответно няма и грам ангажираност към деца с подобни проблеми! Няма въведена практика, няма утвърдена превенция!
След дълго проучване и изпращане на запитвания до различни клиники в Европа и не само, получихме отрицателни отговори от Великобритания, Израел и Турция, докато от Клиника "Микрохирургия глаза" в Русия ни отговориха, че имат утвърдена 25- годишна практика в борбата с това, практически нелечимо заболяване и биха могли да се заемат със случая на Ани. Случая на Ани е предизвикателство за всеки един истински специалист и буди интереса на медицинските светила, които наистина носят призванието да бъдат лекари! Становището на руските Лекари съвпадна със становището и на всички останали, а именно, че това, което е атрофирало не би могло да се активизира, но това, което е останало като живо като тъкан и нерви, гарантирано ще бъде спасено.
Тъй като детето е с тежко късогледство / Миопия/, а ретината е силно изтънена, руските специалисти считат за наложително направата на операция Склеропластика с цел предотвратяване растежа на окото и допълнителното увеличане на късогледството, както и допълнително протъняване на ретината, което от своя страна ще доведе до нови тежки усложнения и проблеми.
С подкрепата на всички вас се осигури първата сума и Ани премина успешно през първия етап на лечението през м. октомври 2013г. Лечението приключи успешно, но ефектът му ще бъде временен. Затова се налага два пъти годишно да посещаваме горепосочената клиника.
Стойността на всяко едно от посещенията е около 3 900 евро. Тази сума е непосилна за финансовите възможности на нашето семейство, а ефектът от проведения първия етап е поразителен!
Ани заслужава да и протегнем ръка - не можете да си преставите колко е ефирна, засмяна, палава и лъчезарна!
Нейните очички трябва да продължат да виждат усмивките, които разцъфтяват по нашите лица, когато сме с нея - на мама, на татко, на любимия батко! Да вижда небето, слънцето и цветята, и любимите играчки, и тревичките, и птичките , и всичко, всичко! Когато Ани върви, тя не ходи, тя сякаш лети, сякаш не стъпва на Земята - толкова е пъргава и игрива! Сякаш целия живот е събран в нея!
Затова Ви молим за подкрепа, приятели!
Вярваме, че има много добри хора и нашата история ще ги докосне по някакъв начин!
Принудени сме да събираме тези така важни финансови средства, но Бог знае, че в името на децата си, ние сме длъжни да го направим!
Благодарим на всички, които ще ни подкрепят!



Банкова сметка:
Банка ДСК ЕАДIBAN :ВG03STSA93000021021003
BIC: STSABGSF
Ани Георгиева Михайлова
PayPal account:
help_ani@abv.bg

Източник: https://www.facebook.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova