Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Великденска благотворителна инициатива на варненския храм „Св. Атанасий”

18.04.2014

Великденска благотворителна инициатива на варненския храм „Св. Атанасий” Сдружение ''Възход за Варна'' съвместно с църковното настоятелство при храм ''Св. Атанасий'' организира великденска благотворителна акция, съобщи пресцентърът на Варненска и Великопреславска митрополия.

На 19 април 2014 г., събота, от 10 ч. в двора на храма деца от школите по изкуства към църквата ще боядисват великденски яйца, предоставени от „Възход за Варна”. С празнични изпълнения в инициативата ще се включат и децата от хор „Ангели” към православния храм. Децата, включили се в милосърдната инициатива, ще бъдат зарадвани с новия брой на детско списание „Камбанка”. В 12 ч. украсените яйца ще бъдат занесени в социалната кухня на ул. „Драва Соболч”. Около 500 души, които този ден вземат храна от кухнята, ще получат към порцията си пъстро яйце и козунак, закупени от сдружението.

Председателят на „Възход за Варна” Чавдар Трифонов от години е ангажиран лично с осигуряване на съботното хранене на около 200 майки на деца с увреждания и хора в социална изолация.

В този ден още 45 семейства с ниско социално равнище, за които от години наред редовно всяка неделя се грижи църковното настоятелство при храма, ще получат пакети с храни. Козунаци и боядисани яйца, подготвени от енорията, също ще зарадват за празника хората в нужда. Всяка неделя от Великия пост християните от енорията организират благотворителни инициативи, а на Цветница и благотворителен базар с предмети, ръчно изработени от тях. Събраните средства отиват в подкрепа на хора в тежко материално състояние.

Сайт на храм Свети Атанасий.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova