Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Разказ на майка на дете със специални нужди

28.04.2014

Разказ на майка на дете със специални нуждиСлед като от началото на годината увеличиха парите на майките с 30 лв. месечно, родителка на близнаци от Добрич не само не получава по-голяма сума, а напротив. Сумата, която се превежда за единия й син, който е с увреждания, е дори по-малка от преди. Така, вместо да е поощрена от държавата, младата жена продължава сама да се справя с трудностите в отглеждането на детето си със специални нужди.

За другото си дете Мирослава Димитрова получава 75 лв. като детски надбавки. Тя е разочарована, защото като родител на дете с увреждане има нужда от много средства. Признава, че не може да разчита на помощта на държавата, която буквално е абдикирала от ангажимента си към семейства на деца със специални нужди.

Майката разказва, че не само за рехабилитацията са нужни пари, но и за помощните средства, които са необходими, за да може Дамян да се подобри и вече да не е в групата на децата с увреждания. Детето има реален шанс да тръгне на училище, заедно с "нормалните" му връстници и Мирослава се надява, че ако това стане, средствата, с които разполага, ще са й достатъчни.

Мирослава е член на сдружението на родители на деца с увреждания "Свети Мина" в Добрич. Разказва, че част от помощните средства, които има в момента, са им дадени от други родители от сдружението. Други пък са си ги измайсторили сами – стол, в който Дамян може да стои изправен, или шведска стена, пригодена от детска кошара.

Дамян има нужда от постоянна рехабилитация. Държавата обаче му отпуска само 10 дни в месеца, за останалото време майка му бърка в собствения си джоб.

Абсурдите са част от живота на майките на деца с увреждания. Никой не подготвя тези жени какво се случва и какво ги очаква. Единствено любовта към децата им им помага да се справят със трудностите. Утехата на Мирослава е, че, въпреки уврежданията, синът й е със съхранени интелектуални способности и наесен ще тръгне заедно с брат си на училище.

Бележка на редактора:
Ивелин и Дамян са близначета на 7 годинки. Дамян няма късмета на брат си да се роди здраво дете. Той е с диагноза ДЦП.

Днес Дамян се нуждае от помощ, за да му бъде закупена ортеза от Русия. Цената й е 12000 рубли или около 480 лева, а доставката от Русия е 200 лв, т.е общата сума, която е нужна, за да помогнем на Дидко е 680 лева.

Можем да помогнем на Дамян като преведем пари на дарителската му банкова сметка.
УниКредит Булбанк
IBAN: BG20 UNCR 7000 1521 6308 53
Дамян Влайков Димитров

За повече информация можете да се свържете с майката на Дамян - Мирослава чрез нейния Фейсбук профил.

Източник: http://news7.bg
Снимка: news7.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova